Wat jij wilt weten over verpakkingsmachines!

De wereld omtrent verpakkingsmachines is enorm groot. Daarom is het van belang om te weten welke soorten machines er zijn en welke het beste past bij jouw specifieke verpakkingsbehoeften. Wij vertellen jou daar in dit artikel graag meer over!

Soorten verpakkingsmachines

Er zijn meerdere soorten verpakkingsmachines, welke elk een eigen doel- en toepassingsgebied hebben. Hieronder bespreken wij de populairste verpakkingsmachines:

  1. Flowpack machines: De flowpack machines worden vooral gebruikt om producten in plastic folie te verpakken. Ze zijn daarom vooral geschikt om producten als snoep, koekjes en andere bakkerijproducten te verpakken.
  2. Netclippers: Deze machines worden gebruikt om producten te verpakken in netten. Daarom zijn ze heel handig voor producten die in bulk moeten worden verpakt. Denk bijvoorbeeld aan groenten en fruit.
  3. Stretchfolie verpakkingsmachines: Zoals de naam al zegt worden deze machines gebruikt om producten te verpakken met stretchfolie. Hierdoor zijn ze enorm geschikt voor het verpakken van producten die onregelmatige vormen hebben.
  4. Krimpfolie verpakkingsmachines: Tot slot hebben we de krimpfolie verpakkingsmachines, die worden gebruikt om producten in krimpfolie te verpakken. Deze machines worden gebruikt om producten stevig in te pakken, denk aan flessen en dozen.

Tweedehands of nieuw aanschaffen?

Het is niet gemakkelijk om een keuze te maken tussen een tweedehands of nieuwe verpakkingsmachine. De belangrijkste verschillen bespreken wij hieronder met je:

  1. Het is vanzelfsprekend dat nieuwe verpakkingsmachines duurder zijn dan tweedehands machines. Echter bieden nieuwe machines meestal ook meer ondersteuning en garantie. Ook zijn deze machines vaak voorzien van de laatste technologieën. Hierdoor werken ze sneller, efficiënter en zijn ze gebruiksvriendelijker.
  2. Zoals hierboven al gezegd zijn tweedehands verpakkingsmachines goedkoper dan een nieuwe machine. Maar ook tweedehands machines kunnen in uitstekende staat zijn! Wat belangrijk is om te weten, is dat je bij tweedehands machines minder garantie en ondersteuning hebt dan bij een nieuwe machine. Bovendien kan het lastiger zijn om de juiste tweedehands machine te vinden die precies aan jouw specifieke verpakkingsbehoeften voldoet. 

Samenvattend

Verpakkingsmachines zijn onmisbaar voor bedrijven die producten verpakken. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten, die elk hun eigen toepassingsgebied hebben. Of je nu wilt gaan voor een nieuwe of tweedehands machine, het is altijd belangrijk om goed onderzoek te doen en goed te weten wat jouw verpakkingsbehoeften zijn!