Wat zijn goede teambuilding activiteiten?

De afgelopen jaren waren op meerdere vlakken bijzonder. Zo konden we niet altijd onze hobby’s uitoefenen, konden we niet naar ons werk toe gaan en konden we ook niet onder de mensen komen. Juist het gebrek aan dat laatste is voor veel mensen zwaar.

Veel mensen zijn dan ook weer toe aan leuke dingen, een incentive op Terschelling bijvoorbeeld zet jouw collega’s extra in het zonnetje. Denk aan bijvoorbeeld teambuilding activiteiten met collega’s. Ben je op dit moment een teambuildingsuitje aan het organiseren? Onderstaande ideeën helpen je wellicht!

Naar de Wadden

Een personeelsuitje op Terschelling is altijd een goed idee. Terschelling of de andere waddeneilanden zijn niet alleen prachtig, maar bieden ook veel mogelijkheden voor activiteiten. Zo is het mogelijk om verschillende sportieve activiteiten te doen, waarna jullie met z’n allen op een terrasje kunnen relaxen. Als je één of meerdere huisjes op de Wadden huurt, ben je ook in staat om leuke feestjes te organiseren. Feestjes die de binding tussen collega’s alleen maar verder versterkt.

Escape room

Wil je de samenwerking tussen je collega’s verbeteren? En wil je tegelijkertijd ook veel plezier maken? Dan is het aan te raden om naar een escape room toe te gaan. Het doel is uiteraard om zo snel mogelijk uit deze kamer te ontsnappen. Hoe je collega’s dat voor elkaar gaan krijgen? Het komt aan op samenwerking, op creatief denken en op lef. Ideaal voor een leuke teambuilding activiteit dus.

Gezamenlijk koken

Een ander goed idee is om naar een kookstudio toe te gaan. In zo’n studio kunnen alle collega’s tezamen een heerlijke maaltijd bereiden. Ook hierbij komt het weer aan op samenwerking en op een goede timing. Als gerecht X klaar is, moet gerecht Y immers ook klaar zijn. Of juist nog in bereiding zijn. Grote kans dat zo’n gezamenlijke kookavond voor veel plezier gaat zorgen.

Dropping

Als we het over samenwerken hebben, hebben we het over een dropping activiteit. Hierbij worden de collega’s in teams onderverdeeld, waarna de teams op een bepaalde plek afgezet worden. Aan de hand van een kompas en overige hulpmiddelen moeten de teams de plek terug vinden. Samenwerken, logisch nadenken en out-of-the-box denken zijn belangrijke kenmerken van deze leuke teambuilding activiteit.

Zoals je kunt lezen, heb je meer dan genoeg keuze. Met bovenstaande ideeën kun je mogelijk alle teambuilding activiteiten van de komende jaren alvast vastleggen.