Wat is security awareness training en wat leer je daar?

Als je online bent dan wil je natuurlijk niet dat al jouw gegevens bloot liggen voor iedereen die het wil. Jij wilt dat je gegevens goed beschermd zijn en dat jij veilig op internet kunt. Datzelfde geldt als je een onderneming hebt met meerdere werknemers, ook dan wil je dat ze veilig online zijn,

Er zijn veel systemen die ervoor zorgen dat jij veilig het internet op kunt maar die moet je wel snappen. Om die te kunnen snappen is er een security awareness training opgezet zodat jij en jouw medewerkers de stappen op de goede manier kunnen zetten.

Wat houdt de security awareness training in?

Er worden helaas door menselijke fouten makkelijke ingangen gemaakt voor cybercriminelen en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Met security awareness training worden medewerkers getraind om de kenmerken van het werk van een cybercrimineel te ontdekken. Denk hierbij aan een phishingmail die het doel heeft om gevoelige gegevens te achterhalen of een ransomware bestand in een mail met het doel om een virus over te brengen.

Hoelang duurt de security awareness training?

Het voordeel van security awareness training is dat er meer dan 50 modules zijn en dat je je eigen pakket zo kunt samenstellen, zodat deze perfect aansluit bij de behoefte van jouw organisatie. Hoe lang de training duurt is van veel factoren afhankelijk, iedereen leert natuurlijk op een andere manier. Als medewerker kun jij het tempo bepalen waarop je door de leerstof heen gaat. Als manager heb je inzicht tot de resultaten van alle medewerkers. Hierdoor weet jij of iedereen op schema ligt, of dat iemand hulp nodig heeft.

Wat leer je tijdens de trainingen?

Tijdens de trainingen leer jij hoe je phishing en andere digitale dreigingen ontdekt.. Je leert deze gevaren om te zetten in de juiste meldingen naar de juiste personen binnen het bedrijf. De 50 interactieve trainingsmodules zijn beschikbaar in 8 talen en bevatten handige tips en praktijkvoorbeelden.

Wat maakt security awareness training zo bijzonder?

Security awareness training is geheel persoonlijk af te stellen op de wensen jouw bedrijf. Jij bepaalt zelf welke medewerker er welke module volgt. Dat betekent dus dat niet iedere medewerker alles hoeft te leren. Bovendien kunnen medewerkers modules overslaan als ze al voldoende kennis hebben over een bepaald onderwerp.  Dat maakt security awareness training zo bijzonder; het is een uitgebreide training op het gebied van online veiligheid maar wel geheel aan te passen naar de behoefte van jouw onderneming en medewerkers.