De voordelen van zakelijk elektrisch leasen op een rijtje!

Steeds meer bedrijven kiezen voor zakelijk leasen, omdat het in veel gevallen voordeliger is dan kopen. Daarnaast vergemakkelijkt leasen de situatie, omdat je geen tijd en moeite kwijt bent aan het beheer en onderhoud. Tegenwoordig zijn ook steeds meer auto’s elektrisch. Dus waarom zou je niet voor zakelijk elektrisch leasen kiezen? Hier zitten namelijk veel voordelen aan die we in dit artikel op een rijtje zetten.

Goed voor het milieu

Allereerst zijn elektrische auto’s natuurlijk goed voor het milieu. Een elektrische auto stoot ongeveer 40 procent minder CO2 uit dan een auto met een uitlaat. Dit verschil zal alleen maar meer worden doordat stroom steeds groener wordt de komende jaren. Daarnaast zijn elektrische auto’s ook beter voor de luchtkwaliteit, vooral in steden.

Nooit meer tanken

Ook hoef je met een elektrische auto nooit meer te tanken. Je kan de auto namelijk opladen bij een van de openbare oplaadpunten of bij je eigen oplaadpaal thuis. De afstand die je kan rijden met een volle accu is afhankelijk van de capaciteit van de accu en hoeveel energie de auto nodig heeft om te rijden. Wanneer je als bedrijf kiest voor zakelijk elektrisch leasen, kan je er ook voor kiezen om een oplaadpaal bij het bedrijf te plaatsen.

Voordelig in gebruik

Daarnaast is een elektrische auto van de zaak voordelig in gebruik. Je hoeft namelijk geen benzinekosten te betalen, er is een lagere bijtelling en de auto staat niet op de balans van het bedrijf. Je bent als bedrijf een vast maandbedrag kwijt en er komen geen extra kosten bij.

Lagere bijtelling

Doordat de overheid milieuvriendelijk gedrag wilt stimuleren, betaal je minder bijtelling wanneer je milieubewust bezig bent. Dit geldt ook voor elektrische auto’s. Als je per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt, dan krijg je te maken met bijtelling. Dit is een bepaald percentage en is lager voor elektrische auto’s dan voor andere voertuigen die niet elektrisch zijn. Daarom ben je uiteindelijk voordeliger uit.

Snel en stil

Tot slot zijn elektrische auto’s stil én snel. Doordat er minder geluid vrijkomt, hoor je de auto bijna niet aankomen. Dat maakt het comfortabel om mee te rijden. Ook zijn de meeste elektrische auto’s snel, waardoor jij nog eerder op werk kunt zijn!