Voor elk doel een andere goede afrastering

Afrastering kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beveiligen, het afbakenen van een schapenweide of aan het creëren van veiligheid. Een afrastering laten plaatsen is een investering voor een langere tijd, dit maakt dat je hier goed over na moet denken en dat je niet zomaar iets aan moet schaffen.

Verschillende soorten afrastering met verschillende doeleinden

Voor elk doel een andere afrastering, de titel zegt het al. Door de diversiteit in het aanbod is er voor elke wens een afrastering die het beste bij de behoefte past. Door middel van een lage afrastering kan een terrein voor het zicht worden afgeschermd. Lage hekken worden voornamelijk gezien als plantsoenmarkering, erfgrensafscheiding of een manier om ongewenst parkeren tegen te gaan. Je kan een lage afrastering ook altijd uitbreiden met extra beveiliging. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld camerabeveiliging, ramppalen of roadblockers.

Dit zijn de meest bekende afrasteringen die gebruikt worden:

  • Spijlenhekwerk
  • Gaashekwerk
  • Staalmathekwerk
  • Sportveldafrastering
  • Lage afrastering
  • Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk biedt een goede beveiliging. Dankzij de hoge spijlen met daarop punten of stekels is het lastig om over het hekwerk heen te klimmen. De hoogte varieert tussen de 1 tot 2,5 meter en de spijlen zijn onmogelijk om te breken. Dit maakt dat een spijlenhekwerk een goede vorm van beveiliging is.

Gaashekwerk

Gaashekwerk is een duurzaam type hekwerk wat voor allerlei doeleinden toegepast kan worden. Een gaashekwerk kan in verschillende maaswijdten gemaakt worden. Het gaas wordt daarna bevestigd aan metalen of betonnen staanders, of wel palen. Het voordeel van een gaashekwerk is dat je het mooi kunt laten begroeien met groen, bijvoorbeeld klimop.

Staalmathekwerk

Bij veilige en duurzame hekwerken kun je denken aan staalmathekwerken. Ze hebben een vriendelijke en veilige uitstraling en zijn erg geschikt voor gebiedsomheining. Voor bijvoorbeeld de omheining van speelplaatsen en bedrijventerreinen maar ook voor plakken waar veel voetgangers lopen worden vaak staalmathekwerken gebruikt.

Sportveldafrastering

Sportveldafrastering heeft als doel dat sporters, supporters en toeschouwers veilig zijn tijdens een webstrijd of training. Niet alleen de mensen worden door deze afrastering veilig gesteld, ook kan het voorkomen dat bijvoorbeeld voetballen in de bossen of achter een hoge heg verdwijnen.

Lage afrastering

Lage afrastering zie je vaak bij winkels. Een lage afrastering kan helpen om een ramkraak te voorkomen, of in ieder geval lastiger te maken. Ook is een lage afrastering handig voor het afzetten van plantsoenen, zodat je er niet gemakkelijk met een auto of fiets doorheen kunt rijden.