Vier werkzaamheden die hoveniers kunnen uitvoeren

Hoveniers hebben veel verschillende werkzaamheden en zijn daarom in te huren voor de aanleg of het onderhoud van jouw tuin. Wil jij graag een nieuwe tuin aanleggen of laten onderhouden door een hovenier, maar weet jij niet precies welke werkzaamheden zij uitvoeren? In deze blog geven wij vier werkzaamheden die hoveniers uitvoeren. Natuurlijk zijn sommige hoveniers gespecialiseerd in bepaalde werkzaamheden, maar deze werkzaamheden worden door de meeste hoveniers wel uitgevoerd.

Schoonmaken en snoeien

De meeste hoveniers snoeien struiken, planten en bomen. Door dit regelmatig te laten onderhouden komt de tuin er mooi uit te zien. Daarnaast maken hoveniers ook de tuin schoon door bijvoorbeeld bladeren op te ruimen, te vegen en te harken en het terras te reinigen. Dit valt voornamelijk onder tuinonderhoud, wat vaak gebeurt in het voorjaar en in het najaar.

Grasmaaien en gras leggen

Hoveniers kunnen ook jouw tuin onderhouden door enkel het gras te maaien. Maar natuurlijk kunnen ze ook gras aanleggen in de tuin. Hou er rekening mee dat je hierbij wel zelf een aantal keuzes moet maken: wil je het gras inzaaien of liever kant-en-klare graszoden aanleggen? Je bepaalt ook welke grassoort je wilt. Of wil je toch liever gebruik maken van kunstgras? Het voordeel van kunstgras is dat je het amper hoeft bij te houden en het is relatief goedkoop, omdat hoveniers dit inkopen bij de kunstgras groothandel, bijvoorbeeld bij Europegrass.com.

Onkruid verwijderen en/of bestrijden

Ook weten hoveniers hoe zij op een efficiënte manier onkruid kunnen verwijderen of bestrijden. Onkruid bevindt zich meestal tussen de beplanting in uw tuin of tussen de tegels van de tuin of het terras. Bij het onkruid bestrijden zorgt de hovenier ervoor dat het onkruid direct helemaal uit de tuin is verwijderd, zodat de zaadjes van het onkruid zich niet meer kan verspreiden door de tuin. Soms zit het onkruid te erg vast in de grond, dan moet de hovenier heet water gebruiken om het onkruid wat losser te maken zodat hij daarna het kan verwijderen.

Schuttingen, terrassen, vijvers en andere elementen aanleggen

Tot slot kunnen veel hoveniers ook genoeg elementen aanleggen of bouwen. Hierbij kan de hovenier ook meedenken in het ontwerp van de tuin. Een hovenier heeft veel ervaring en verstand van het plaatsen van bijvoorbeeld schuttingen, bestrating, vijvers of andere elementen. Er wordt dan ook gelet op het grondwerk en Daarom ben je ervan verzekerd dat dit op de juiste wijze gebeurt.