Tips voor het inrichten van een kleine kantoorruimte

Het kan best een lastige klus zijn om een kantoorruimte goed in te richten. En deze klus kan nog lastiger worden wanneer het gaat om een kleine ruimte. Waar zet je de bureaus neer? En blijft er nog wel voldoende plek over voor kasten? In dit artikel geven wij jou enkele tips om jouw kleine kantoorruimte zo efficiënt mogelijk in te richten!

Ruimte creëren met daglicht

De creativiteit van jouw werknemers kan enorm beperkt worden als er onvoldoende daglicht naar binnen komt. Bij een tekort aan daglicht worden we namelijk sneller vermoeid, waardoor de concentratie ook sneller afneemt. Het is dan ook van belang om voldoende daglicht te hebben. Ook creëer je met daglicht optisch meer ruimte in je kantoor.

Heb je kleine ramen in jouw kantoorruimte? Zet dan geen planten in de vensterbank. Zorg ervoor dat jouw ramen zo veel mogelijk daglicht naar binnen kunnen laten. Ook kan je gebruik maken van een glazen kantoorwand. Op die manier zorg je ervoor dat het daglicht door het gehele kantoor kan schijnen, maar dat je wel ook aparte ruimtes kan creëren.

Goede verlichting

Zoals hierboven al benoemd is daglicht erg belangrijk in een kantoorruimte. Helaas kennen wij in Nederland vele donkere dagen, waardoor het noodzakelijk is om de verlichting aan te zetten op kantoor. Kies voor de verlichting voor wit licht. Dit doet mensen namelijk eerder denken aan daglicht. Blijf dus weg bij warme sfeerverlichting, want dit doet de werkprestaties vaak niet ten goede.

Kantoormeubilair

Hoe meer meubilair en accessoires jij in jouw kantoorruimte gebruikt, des te kleiner en drukker de ruimte zal ogen. En we willen juist meer ruimte creëren. Ga daarom voor een groot wit bureau of een bureau van hout, dit geeft optisch meer ruimte. Kijk hierbij wel goed naar de afmeting van het door jouw gewenste bureau en of deze wel in de ruimte past.

Daarbij kan je het beste kiezen voor één groot object in het kantoor. Dit zorgt namelijk voor rust en ruimtelijkheid. Heb je nou gekozen voor een groot bureau? Plaats dan niet ook nog eens een grote kast in het kantoor. Dit neemt onnodig veel ruimte uit jouw kantoorruimte weg. Probeer daarom, voor het opbergen van de spullen, een andere oplossing te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bureau met een uittrekbare lade of opbergboxen?

Na het lezen van dit artikel weet jij precies jouw kleine kantoorruimte zo efficiënt mogelijk in te delen, succes!