Tips voor het beveiligen van je bedrijfspand!

Het is misschien een onderwerp waar je niet dagelijks over nadenkt, maar wat erg belangrijk is: is jouw bedrijfspand goed beveiligd? Het loont zich echt om jouw beveiligingsplan eens nauwkeurig na te kijken en te overwegen waar kansen voor verbetering liggen. In dit artikel geven wij jou zes tips voor het beveiliging van jouw bedrijfspand!

Sloten

Met goede sloten kan jij al veel nare situaties voor zijn. Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging is een goed idee wanneer je gaat kijken voor sloten om jouw bedrijfspand beter te beveiligen. 

Met zo’n slot voorkom je dat de cilinder uit het slot kan worden getrokken. Door het hardmetalen plaatje wat de cilinder beschermt wordt het onmogelijk voor inbrekers om met gereedschap de cilinder eruit te trekken. Slotenmaker Rotterdam kan je helpen zo’n slot te installeren!

Alarmsysteem

Veel bedrijfspanden beschikken over een alarmsysteem. Zo kan je zonder code niet door de voordeur naar binnen. Wanneer er gebruik is gemaakt van een meer professionele installatie zijn er ook beweegsensoren aanwezig, die de rest van het pand beveiligen. 

Maar wat gebeurt er op het moment dat het alarm afgaat? In een ideale situatie wordt de melding direct opgevolgd door een beveiliger. Snelle opvolging is erg noodzakelijk, omdat anders de daders er al lang vandoor zijn voordat jij ze hebt kunnen pakken. 

Camerabewaking

Een erg populaire, maar ook zeer gebruikelijke manier om een bedrijfspand te bewaken is door middel van camera’s. Camera’s werken afschrikwekkend voor inbrekers en kunnen daardoor preventief werken. De kans dat de politie iemand kan herkennen op de beelden, is helaas wel zeer klein. Het is daarom aan te raden niet alleen maar camera’s op te hangen ter beveiliging. 

Controle bij de bedrijfstoegang

Het is erg belangrijk om te weten wie jouw bedrijf binnenkomt of jouw terrein betreedt. Met behulp van een goed getrainde receptie of portiersdienst kan er niemand meer binnenkomen die er niets te zoeken heeft. Dit klinkt misschien wat ongastvrij, maar een goed opgeleide beveiliger kan een verdwaalde verkoper uitstekend onderscheiden van iemand met minder oprechte plannen.

Medewerkers screenen

Dit is een tip die veelal wordt overgeslagen. Want hoe goed weet je eigenlijk wie je allemaal in dienst hebt? Een goede screening kan bijdragen aan het preventief voorkomen van problemen op een later moment. Laat deze screening wel doen door een externe professional. Zo voorkom je vertrouwensbreuk met je personeel.

Een goede verzekering

Tot slot een goede verzekering. Het is niet geheel onbelangrijk om een goede verzekering te hebben voor het geval er toch iets misgaat. Mocht er dan toch diefstal worden gepleegd, ben je er in ieder geval voor verzekerd. Dit kan een hoop onnodige kosten schelen. 

Door alert te zijn op de beveiliging van jouw pand kan je veel nare situaties voorkomen!