4 tips voor het aanschaffen van een bureaustoel

Het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel kan lastig zijn. Waarschijnlijk zit je voor een langere tijd achter elkaar op deze stoel, voor meerdere dagen in de week! Om deze reden is het handig dat de bureaustoel die je kiest kwalitatief goed is en je lichaam ondersteunt. Hierdoor kun je klachten voorkomen. Waar moet je dan rekening mee houden bij het kiezen van een bureaustoel? In dit artikel geven wij je een aantal tips! 

Kies voor een verstelbare bureaustoel

Als je bureaustoel de verkeerde hoogte heeft, dan kan dit zorgen voor pijnklachten in bijvoorbeeld je rug en nek. Dit kun je voorkomen door een bureaustoel te nemen die past bij je lengte. Vaak is een bureaustoel in hoogte verstelbaar, zodat de hoogte makkelijk en snel aan te passen is. Dit is vooral ook erg fijn als je niet de enige bent die de stoel wel eens gebruikt. Maar wat is dan de juiste hoogte? Om klachten te voorkomen is het belangrijk dat je benen een hoek van 90 graden vormen en je voeten stevig op de grond kunnen staan. 

Kies voor een ergonomische bureaustoel

Ondanks dat je vele uren achter elkaar op een dag aan het werk bent, is blijven bewegen heel belangrijk. Dit kan natuurlijk door af en toe even op te staan en een stukje te lopen, maar ook tijdens als je zit kun je toch bewegen. Als je kiest voor een actieve ergonomische stoel dan activeer je namelijk ook tijdens het zitten je lichaam.

Het 3D-ergonomisch ontwero van de Aeris Swopper helpt je om meer te bewegen als je zit te werken. Door de geïntegreerde 3D-technologie kun je verticaal, zijwaarts en voorwaarts bewegen tijdens het zitten. Als je ‘swoppt’ blijft je lichaam ook tijdens het werken in beweging. Dat traint je buik-, rug- en beenspieren wat je lichaam sterk houdt.

Het grote voordeel is dat deze actieve zithouding rug- en nekklachten kan verminderen. Ook werkt het preventief voor als je nu nog geen klachten hebt. Bovendien zorgt een actieve zithouding voor een grotere motivatie en hogere productiviteit tijdens het werken omdat je meer energie ervaart. 

Kies de juiste wielen

Aan de voet van je bureaustoel bevinden zich wielen. Als deze wielen niet aangepast zijn aan de ondergrond van je werkplek kun je de vloer beschadigen. Als je bijvoorbeeld een zachte vloer hebt, zoals een tapijt is het aan te raden om voor harde wielen te kiezen. Op bureaustoelen zitten vaak standaard harde wielen. Heeft je werkplek een harde vloer, zoals laminaat? Kies dan voor zachte wielen. 

Het zitvlak

Heb je na langdurig zitten op je bureaustoel af en toe last van slapende benen? Dit kan dan komen doordat het zitvlak van je bureaustoel niet ergonomisch genoeg is! Het zitvlak van je stoel hoort voldoende comfort en ondersteuning aan je lichaam te bieden. Het is verstandig om te kiezen voor een bureaustoel waarvan het zitvlak diep genoeg is om de benen comfortabel te kunnen ondersteunen. Ook hebben ergonomische stoelen vaak een afgeronde voorkant. Hierdoor komen de knieholtes minder onder druk te staan, waardoor je slapende benen kunt voorkomen.