Tijdelijk internet: welke optie kies jij?

Wil jij graag internet aanvragen, maar wil je niet aan een vast contract vastzitten? Je bent juist op zoek naar internet voor een kortere tijd. Dan is tijdelijk internet misschien wel wat voor jou! Het aanvragen van tijdelijk internet is eenvoudig, maar je moet wel weten waar je het voor gebruikt en hoe lang dit gaat duren. Wil jij meer weten over tijdelijk internet en welke optie jij het beste kan kiezen? Lees dan gauw verder!

Redenen voor tijdelijk internet

Stel je voor, je hebt net een nieuw huis gekocht en hebt ook direct al je huidige huis verkocht. Je gaat dus tijdelijk op een tussenadres wonen. Dan wil je natuurlijk wel internet. Maar omdat het gaat om een tussenadres wil je niet vastzitten aan een vast contract. Genoeg redenen dus om dan te gaan kijken naar een internetabonnement voor bepaalde tijd. Zo kan je rustig op zoek naar een provider voor in je nieuwe woning, maar kan je wel gewoon gebruik maken van het internet op je tussenadres. Ideaal!

Wat zijn de mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdelijk internet te gebruiken. Een veelgebruikte methode is je telefoon als WiFi-hotspot instellen. Zo maak je dan, via je mobiel, gebruik van de internetverbinding. Een hele fijne oplossing voor de korte termijn, zeker als je veel onderweg bent. Een andere manier is het gebruik van een mifi-router. Deze kan je huren en is handig wanneer meerdere personen tegelijk de internetverbinding moeten gebruiken. Doormiddel van een prepaidkaart en een databundel kan jij, waar en wanneer je maar wilt, het internet op. Voordeel van de mifi-router is dat hier tot wel 8 apparaten op aangesloten kunnen worden.

Bedrijfsverhuizing

Bij een bedrijfsverhuizing is het vaak niet mogelijk om een internet overstapservice te gebruiken, waarbij alle contracten afgestemd worden op elkaar. Bij het aanvragen van een nieuw abonnement is het zelfs soms nodig om je internet op te zeggen. Nadeel hiervan is dat de overstap dan niet altijd helemaal goed overloopt in elkaar. Grote kans dus dat je tijdelijk internet nodig hebt. Wat bij een bedrijfsverhuizing ook handig kan zijn is het huren van een laptop. Zo’n laptop is al voorzien van de benodigde software en dus direct klaar voor gebruik. Samen met jouw tijdelijke internet kan je dan direct aan de slag, vanuit welke plek dan ook! Zo kan je rustig blijven werken aan je bedrijf, ook tijdens de verhuizing.

Genoeg redenen dus om voor tijdelijk internet te kiezen!