Systeemwanden; modern, transparant en strak

Architecten en ontwerpers zijn ‘gek’ op systeemwanden, terwijl deze term bij veel mensen een saai beeld oproept van witte wandjes die geschakeld kunnen worden. Dit is echter allang niet meer zo. Systeemwanden zijn tegenwoordig naast functioneel, juist vaak transparant, veelzijdig, creatief en mooi. De meeste systeemwanden zijn daarom glazen systeemwanden.

Of een systeemwand er strak en consistent uitziet, is wel afhankelijk van het systeem dat u kiest. Waar moet u allemaal op letten bij het inkopen van een systeemwand?

Waarom een systeemwand

In de praktijk wordt er meestal gekozen voor een systeemwand vanuit privacy-overwegingen. Dikwijls is dit een akoestische privacy. Men wil in rust kunnen werken zonder last te hebben van van luidruchtige of meeluisterende collega’s. Door een ruimte te scheiden realiseer je deze akoestische privacy maar kun je, door met glazen systeemwanden te werken, toch transparantie én het binnenvallen van daglicht behouden.

Natuurlijk kan visuele privacy ook een rol spelen. Er kan dan worden gewerkt met dichte wanden van diverse materialen, of met privacy folies die op het glas worden aangebracht.  Het is ook mogelijk om een glazen systeemwand te voorzien van enkele gesloten elementen.

Eisen aan systeemwanden

In kantoren en gebouwen gelden allerlei regels op het gebied van brand- en rookwerking en bijvoorbeeld op het gebied van doorvalbeveiliging.

Hiernaast kunnen de eisen op het gebied van akoestiek verschillen. Al deze eisen en wensen, kunnen zorgen voor verschillende diktes en wandtypes. Deze verschillen kunnen weer zorgen voor verschillende manieren van aansluiten. Niet iedere leverancier heeft hiervoor een systeem met gelijke hoogtes en aansluitmogelijkheden. Daardoor kan een onrustig / rommelig beeld ontstaan. Kies daarom een leverancier met een volledig modulair systeem met bijvoorbeeld één maat voor het plafond- en plintprofiel.

33 mm

Een goed voorbeeld van zo’n leverancier is QbiQ. Zij zorgen dat hun (glazen) systeemwanden eenheid, rust en consistentie bieden. Dit doen ze door te werken met een plint- en plafondprofiel met een hoogte van slechts 33 mm. Dit is voor het oog een rank profiel dat perfect op wand, vloer en plafond aansluit. Op deze manier ontstaat er transparantie en een strakke, luxueuze uitstraling.

Speel met kleur en materiaal

Wanneer u kiest voor de systeemwanden van QbiQ, dan bent u vrij in de kleurkeuze. De kozijnen zijn namelijk in iedere RALkleur leverbaar. Hiernaast zijn de kozijnen in een warme houtlook leverbaar. Zoals eerder gezegd kunnen er in de kozijnen bovendien verschillende materialen worden toegepast. Het is daarbij mogelijk om met ecologische materialen zoals hout, staal, en gips te werken.

Welke wandtype(n) heeft u nodig?

Wilt u op basis van de wensen en eisen die voor u gelden weten welke wandtype(s) u nodig heeft? Neem dan contact op met Qbiq, ze  helpen graag met advies.