Rolluiken aanschaffen voor nieuwbouw: Let hier op!

Het is essentieel om garanties op de producten te hebben in geval van een defect. Rolluiken mogen daarom nooit worden aangeschaft als er geen garantie op het product zit of als de garantie niet lang genoeg is. Toch zijn er nog meer dingen waar je op moet letten bij het kopen van deze luiken. Dit moet je doen om ervoor te zorgen dat de rolluiken goed afgestemd zijn op je nieuwe huis dat je op het moment aan het bouwen bent. In dit artikel kun je meer lezen over waar je op moet letten bij het kopen van rolluiken voor je nieuwbouwwoning.

Kleur

Bij het kiezen van de rolluiken moet je nooit concessies doen aan de kleurselectie als je de exacte kleur kunt krijgen die past bij elk deel van het huis, bijvoorbeeld je ramen, dak, dakgoten, dashboard, garagedeur aan de muur, hek of iets anders dat je kunt match op basis van de kleuren. Je rolluiken zullen dan opgaan in het uiterlijk van je nieuwe huis en een aangename functie worden in plaats van op te vallen op een slechte manier, dus onthoud dat een kleur dichtbij je gewenste tint alleen goed genoeg is als je geen andere optie hebt. Selecteer anders de juiste kleur. 

Prijs

Puur op prijs kopen is niet altijd de beste optie. De goedkoopste rolluiken zijn waarschijnlijk niet de beste optie, je krijgt immers waar je voor betaalt. Bij het kopen van de goedkoopste raamrolluiken wordt je kortetermijnwinst waargemaakt, maar je winst op lange termijn zal niet worden vervuld. Kwaliteit, garanties en service worden allemaal opgeofferd door te kiezen voor de goedkoopste opties. Wees daarom bereid om wat meer te betalen voor dit type zonwering zodat je ervoor zorgt dat de rolluiken perfect passen bij je nieuwbouwwoning en ook van een hoge kwaliteit zijn.

Kwaliteit

Om meer te weten te komen over de kwaliteit van een bedrijf dat de rolluiken produceert en aanbiedt, kun je het beste de processen, de kwaliteitscontrole methoden en de doelstellingen van een producent controleren. Kwaliteit kan worden waargenomen door de productafbeeldingen van een bedrijf op hun website te bekijken of hun portfolio online te bekijken. Veel rolluik producenten tonen foto’s van hun producten in online portfolio’s of galerijen. Evenzo kan dit worden gedaan door ter plaatse te gaan om de luiken te bekijken en te inspecteren die een bedrijf heeft geïnstalleerd, terwijl het ook zeker een goed idee is om reviews door te nemen.

Professionaliteit

Een ander aspect om naar te kijken bij het kiezen van een bedrijf om mee om te gaan, is de professionaliteit van het bedrijf. Hoe zij de klant behandelen is belangrijk, want dit heeft invloed op je ervaring als klant. Houd ook rekening met het beleid van het bedrijf, zijn procedures met betrekking tot werk en kwaliteit van het werk, dwz controleer of het bedrijf de juiste systemen heeft en criteria waaraan moet worden voldaan. De medewerkers en de manier waarop het bedrijf met de klant omgaat, voor, tijdens en na de verkoop, is ook een aspect om rekening mee te houden.