Rente over je zakelijke spaargeld

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het verstandig om geld te reserveren. Dit kan je dan gebruiken voor latere investeringen, maar ook voor je pensioen of als buffer wanneer het wat minder loopt. Je bent gewend dat er over dit spaargeld rente moet worden betaald. In dit artikel vertellen we je graag meer over zakelijke spaarrente!

Spaarrente lager bij zakelijk sparen

Wanneer je een vergelijking gaat maken van de zakelijke spaarrentes, dan valt je waarschijnlijk direct iets op. Het niveau van de rente op zakelijke spaarrekeningen ligt beduidend lager, dan bij spaarrekeningen voor particulieren. Banken zijn helaas niet bereid hetzelfde renteniveau te vergoeden voor zakelijk spaargeld als voor het spaargeld van hun particulieren klanten. Het is daarbij niet verboden om als ZZP’er het geld van jouw bedrijf op een particuliere spaarrekening aan te houden. Zo kan je veilig sparen met hoge rente.

Kortstondig saldo

De voornaamste reden voor banken om het niveau van rente voor zakelijke spaarrekeningen te verlagen, is dat het spaargeld van bedrijven vaak niet al te lang op de spaarrekening blijft staan. Het geld staat er vaak maar tijdelijk op en wordt snel al weer opgenomen. Dit om het uit te geven of over te hevelen naar een investering met een hoger rendement. Hierdoor kan de bank nauwelijks geld verdienen aan het geld op de spaarrekening.

Zakelijk deposito voor meer rendement

Heb je nou wel spaargeld wat langer op de bank kan blijven staan? Dan is het een goed idee om het te stallen in een zakelijke deposito. De rente die je ontvangt over zo’n deposito is namelijk hoger dan op de vrij opvraagbare zakelijke spaarrekening. De rente die je krijgt over een zakelijke deposito liggen, in tegenstelling tot zakelijke spaarrekeningen, wel ongeveer gelijk aan die van depositorekeningen voor particulieren. En dit is ook best wel logisch! Er is bij een deposito vaak geen sprake van het weer snel opnemen van het spaargeld.

Enige minpunt is wel dat er een stuk minder banken zijn die zakelijke deposito’s aanbieden. Hierdoor zal je dus goed moeten zoeken naar een juiste bank, die ook deze optie aanbiedt. Doordat er minder banken zijn die een zakelijke deposito aanbieden, zal de hoogste depositorente voor particulieren alsnog hoger kunnen uitpakken. Kijk er dus goed naar of dit iets voor jou is!

Met deze informatie weet jij net iets beter hoe je het beste kan omgaan met rente over jouw zakelijke spaargeld!