Ruimte nodig? Richt een magazijn zo compact mogelijk in!

Wil jij weten hoe je jouw opslagruimte op een logische manier kunt indelen? Wanneer de voorraad groeit en het magazijn uit zijn voegen lijkt te barsten, is het raadzaam om de opslagplaats zo slim mogelijk in te richten. Zo kan je overwegen om magazijnstellingen aan te schaffen. In dit artikel geven we je daarom praktische tips om je te helpen bij de indeling!

Vloer

Wist je dat er speciale vloeren bestaan waarmee je de opslagruimte efficiënt kunt inrichten? Door een verdiepingsvloer of een entresolvloer te kopen, vergroot je op een slimme manier het aantal beschikbare vierkante meters. Zo hoef je het pand niet eens uit te breiden! De vloer kan daardoor dienen als extra opslagruimte of worden gebruikt om extra werkplaatsen te creëren.

Efficiënte bevoorraading

Door het nauwkeurig bijhouden van de locatie en inhoud van elke colli, kun je de beschikbare opslagruimte optimaliseren. Dit betekent dat je geen ruimte verspilt aan onnodige voorraad en dat je de beschikbare ruimte maximaal benut. Een eenvoudig manier om dit te doen is met behulp van de Collitracker. Door een efficiënte indeling van je magazijn te combineren met een nauwkeurige bevoorrading, kun je de doorstroming van goederen verbeteren en de productiviteit verhogen.

Armstelling

Daarnaast kan je ook besluiten om gebruik te maken van armstellingen. Wil je ervoor kiezen om de ruimte aan of tegen een wand te gebruiken? Dan kun je overwegen om een enkele draagarmstelling aan te schaffen. Wanneer je bijvoorbeeld een stellage in het midden van een ruimte wilt plaatsen, dan kun je ervoor kiezen om een dubbele draagarmstelling te laten plaatsen. Deze stellage biedt dus veel verschillende opties voor het opslaan van lange materialen en goederen.

Verdieping

Wist je dat het zelfs mogelijk is om een verdieping af te laten steunen op de draagarmstellingen? Hierdoor sla je twee vliegen in één klap! Op deze manier heb je beneden een flexibele materiaalopslag voor de lange materialen en boven een verdubbeling van de vierkante meters! Deze stellages kunnen eveneens worden voorzien van een dakconstructie. Dit levert een flinke besparing van ruimte op door het efficiënt opslaan van goederen!

Praktisch

Wanneer er in jouw bedrijf vrij regelmatig orders worden gepickt en vervoerd, kun je besluiten om een verrijdbare stelling te kopen. Daardoor wordt de opslagcapaciteit van de ruimte veel groter, terwijl de flexibiliteit maximaal blijft! Hierbij wordt de besturingssoftware gekoppeld aan het bestaande warehouse management systeem of het bestaande orderverwerkingssysteem. Door bij de inslag iedere pallet door een scanner op de heftruck te laten scannen, weet het systeem precies waar deze zich bevindt. Daardoor kan de software de juiste gang automatisch laten openen en neemt de foutkans aanzienlijk af.

Palletstelling

Wil je een palletstelling kopen? Deze stellage kan breed worden ingezet en is geschikt voor kleine en grote goederen. Wanneer je op zoek bent naar een degelijk palletsysteem, dan kun je natuurlijk overwegen om een mega-stelling aanschaffen. Deze stellage bestaat uit staanderframes die door horizontale liggers met elkaar zijn verbonden. Daardoor is de palletstelling uitermate geschikt voor palletopslag op verticaal verstelbare laadniveaus. Bovendien voldoet de palletstelling mede door de hoge stabiliteitsfactor aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen die gelden binnen Europa.

Met de bovenstaande tips ben je helemaal klaar om het magazijn efficiënt en slim in te richten!