Laat je bedrijf groeien met een zakelijke financiering

Als ondernemer doe je er ongetwijfeld alles aan om jouw bedrijf te laten groeien. Door de wol geverfde ondernemers weten precies hoe zij dit aan moeten pakken. Helaas geldt dit lang niet voor iedereen. Sommige bedrijven weten niet hoe zij moeten groeien, maar het kan ook zijn dat het jou aan de financiële middelen ontbreekt om te investeren. Is dit laatste inderdaad het geval? Dan denk je mogelijk dat jouw bedrijf voorlopig niet kan groeien. Toch is dit wel degelijk het geval. Je kunt jouw bedrijf namelijk laten groeien met een zakelijke leningen. Probleem is alleen dat veel ondernemers niet inzien hoe een financiering bedrijf voor groei kan zorgen. Daarom vertellen wij jou in deze tekst precies hoe dit zit.

Investeren in uitbreiding

Soms is een kleine verandering al voldoende om jouw bedrijf te laten groeien, maar dit is niet altijd het geval. Het kan namelijk ook zijn dat er een grote(re) verandering nodig is. Een uitbreiding is hier een goed voorbeeld van. Het uitbreiden van jouw bedrijf kost je alleen behoorlijk wat geld. Als je door de jaren heen voldoende eigen vermogen hebt opgebouwd, kun je zo’n uitbreiding mogelijk makkelijk financieren. Niet ieder bedrijf beschikt helaas over voldoende financiële middelen om een uitbreiding te bekostigen.

Als je niet genoeg geld hebt om jouw bedrijf uit te breiden, schuif je een uitbreiding mogelijk op de lange baan. Dit kan, maar noodzakelijk is het niet. Waarom niet? Omdat je een zakelijke lening af kunt sluiten om een uitbreiding te financieren. Voor zo’n lening voor je bedrijf richt jij je tot een geldverstrekker. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet, stort deze partij het gewenste bedrag direct op jouw rekening. Hierdoor kun je het geld onmiddellijk gebruiken om de plannen voor uitbreiding van jouw bedrijf te realiseren.

Nieuwe machine en/of nieuw voertuig kopen

Je kunt jouw bedrijf niet alleen maar laten groeien door het bedrijfspand uit te breiden. Nee, want ook met een nieuwe machine of een nieuw voertuig kun je groei bewerkstelligen. Dankzij een nieuwe machine kun je in kortere tijd mogelijk meer produceren dan voorheen. Dit heeft een positief effect op de afzet, maar ook op de omzet van jouw bedrijf. Heb je niet voldoende geld om de aankoop van een machine te financieren? Kies dan voor een zakelijke financiering. Zo’n lening maakt het namelijk mogelijk om een nieuwe machine of een nieuw voertuig te kopen. Je kunt een zakelijke lening daarnaast gebruiken voor andere langlopende investeringen in jouw bedrijf.

Hoe ziet een zakelijke lening er precies uit

Heb je nog niet eerder een zakelijke lening afgesloten? Dan weet je waarschijnlijk niet precies wat je van deze financiering mag verwachten. Daarom leggen wij je hier in het kort uit hoe een bedrijfslening er precies uitziet. Hierboven haalden we al aan dat je het geld in één keer op jouw rekening gestort krijgt na goedkeuring. Omdat het om een lening gaat, dien je het geld terug te betalen. Een zakelijke lening moet je binnen maximaal 5 jaar terugbetalen. Dit doe je door maandelijks af te lossen.

Het bedrag dat je maandelijks terugbetaalt aan een geldverstrekker bestaat niet alleen maar uit aflossing. Nee, want je betaalt namelijk ook rente. Hoeveel rente je betaalt, hangt af van verschillende factoren. Het rentepercentage speelt de grootste rol. Hoe lager dit percentage, des te minder rente je betaalt. De rente over een zakelijke lening staat overigens altijd vast. Grote voordeel hiervan is dat je precies weet hoeveel een zakelijke financiering jou kost voordat je deze afsluit.