Incassobureau inschakelen? Dit zijn 3 redenen waarom!

Wacht jij al weken tot die ene klant een factuur betaalt? Of zijn het telkens dezelfde klanten die hun facturen niet betalen? Als (zelfstandig) ondernemer is het natuurlijk heel vervelend als klanten niet betalen. Elk bedrijf krijgt wel te maken met openstaande facturen. Indien een bedrijf of klant zich niet houdt aan de duidelijke afspraken, kan je al op de 31ste dag een incassobureau inschakelen. Twijfel jij of je een incassobureau moet inschakelen voor jouw bedrijf? In deze blog geven wij 3 voordelen van incassobureaus.

Incassobureaus maken meer indruk

Het grootste voordeel is dat een brief van een incassobureau meer indruk maakt dan een brief van een bedrijf zelf. Mensen schrikken namelijk meer van een brief van een incassobureau. Daarnaast ziet het inschakelen van een incassobureau er professioneel uit. Uit de statistieken blijkt dat mensen dan eerder betalen. In veel gevallen is alleen al het inschakelen van een incassobureau voldoende om de wanbetaler te laten betalen en daarom zijn verdere stappen niet meer nodig.

Snel, betrouwbaar en deskundig

Incassobureaus gaan snel te werk en nemen veel werk uit handen. Sommige bureaus geven je de mogelijkheid om je onbetaalde facturen binnen twee minuten over te dragen en dan staat het geld binnen 24 uur op je rekening, zoals bij incassobureau Almere, maar ook in andere steden.

Daarnaast weten ze hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan, waarmee je ruzies met klanten kunt voorkomen. Een incassobureau is onafhankelijk en staat objectief in de situatie en hierdoor kan jij je focussen op andere zaken. Ook gaan incassobureaus persoonlijk te werk en passen hun werkwijze aan op wat jij wilt. Tot slot zorgt het inschakelen van een incassobureau voor een goede documentatie van het incassotraject. Hierdoor kan je in de toekomst alle transacties terugvinden.

Juridische bescherming

Het inschakelen van een incassobureau neemt vooral ook juridische risico’s weg die gepaard gaan met het zelf proberen om de schulden te innen. De medewerkers hebben namelijk veel kennis van de wetten rondom incasso’s. Er zijn talloze wetten van toepassing op het opvolgen van onbetaalde facturen en daarom kan het zo zijn dat klanten een rechtszaak aanspannen. De incassobureaus hebben genoeg juridische kennis om dit tegen te gaan. Daarnaast geven veel incassobureaus ook juridisch advies over bijvoorbeeld hoe de facturen in de toekomst wel betaald worden.