Hoe krijg ik mijn kantoor ruimte koel voor de zomer van 2022?

Als de temperaturen buiten gedurende de zomermaanden oplopen, is het wel zo lekker als het binnen koel blijft. Vooral op je kantoor. Het is over het algemeen niet goed voor je concentratie en productiviteit tijdens het werken als het daar te warm is. Het tegenovergestelde geldt voor de wintermaanden. Dan wil je het op kantoor weer niet te koud krijgen door de koude temperatuur buiten.

Om de temperatuur in je kantoor aangenaam te houden kun je verschillende dingen doen. Met zonwering maak je al een groot verschil. In dit artikel zetten we de zonwering op een rijtje die erbij kan helpen om jouw kantoor koel te houden in de zomer.

Screens

Screens zijn erg populair als je het hebt over zonwering. Het fijne van screens is namelijk, dat je er de warmte van de zon goed mee buiten kunt houden. Ze reflecteren voor een groot deel de stralen van de zon. Daardoor blijft het binnen in de zomer lekker koel. Zelf kun je bepalen in hoeverre je de screens laat zakken. Zo kun je ze helemaal laten zakken als het buiten erg warm is of slechts voor een gedeelte als je nog wel naar buiten wilt kunnen kijken.

Het handige is bovendien dat screens op maat verkrijgbaar zijn. Als je dat optelt bij het feit dat ze er in allerlei kleuren en patronen zijn, weet je dat er sowieso een geschikte versie bij zit voor jouw huis. Ze zijn daarnaast ook bestand tegen allerlei weersomstandigheden en vallen qua montage niet erg op.

Zonnescherm

Naast screens kan ook een zonnescherm uitkomst bieden voor het weren van de warmte in de zomer. Onder de categorie zonneschermen vallen ook uitvalschermen en knikarm zonneschermen. Een van de grote vragen die je jezelf kunt stellen bij een zonnescherm is of je hem elektrisch of liever handmatig wilt kunnen bedienen. Met een elektrische variant kun je er zelfs sensoren op laten plaatsen die rekening houden met weersomstandigheden.

Dit type zonwering is bijna wel in elk formaat verkrijgbaar. Het is aan jezelf om te bepalen hoe breed je het scherm wilt hebben en hoe groot je de maximale uitval wilt. Met de uitval wordt de mate van overkapping boven je terras bedoeld.

Ook qua looks kun je met een zonnescherm veel kanten op. Het is namelijk zo, dat je zowel de kleur van het doek als de kleur van de cassette kunt bepalen. Er zijn enorm veel kleuren en combinaties die je daarbij kunt maken. Soms kun je tot wel 150 verschillende kleuren kiezen. Ook patronen zijn mogelijk.