Hoe geef jij je kantoor een boost?

Het leven op kantoor kan al snel als een sleur aanvoelen. Veel mensen gaan elke dag naar dezelfde plek om dezelfde werkzaamheden uit te voeren. Je kunt je kantoor makkelijk een boost geven met een nieuwe indeling en nieuw meubilair. Dit zal niet alleen de uitstraling van kantoor veranderen, maar ook de sfeer en de productiviteit van je werknemers. We gaan je vertellen hoe je dit doet!

Verschillende soorten werkplekken

Iedereen heeft een andere functie op kantoor. De ene medewerker zit de hele dag te bellen met klanten, een andere moet creatieve nieuwe ideeën bedenken en weer een andere is de hele dag gefocust met cijfers bezig. Alle medewerkers vragen om een andere soort werkplek.

Om iedereen een boost te geven is het slim om verschillende soorten werkplekken te creëren. Zorg dat het bellende personeel op een andere afdeling zit en andere niet lastigvallen. Dat degene die geconcentreerd kunnen werken in een stille ruimte, terwijl de creatieve medewerkers juist met z’n alle aan een tafel willen brainstormen. Hiervoor zijn ook flexplekken aan te raden, zo kun je elke dag een andere plek kiezen om te werken.

Een persoonlijk touch

Mensen die fulltime op kantoor werken, brengen vaak meer tijd door op hun werkplek dan op hun eigen bank. Het is dan ook belangrijk dat iedereen zich thuis en welkom voelt op kantoor. Geeft de ruimte aan de medewerkers om persoonlijke dingen toe te voegen aan kantoor en hun werkplek.

Probeer dit op een speelse manier toe te passen. Zo is het plaatsen van planten al een goed begin. Ook kun je denken aan een fotomuur met foto’s van personeelsuitjes of leuke momenten op de werkvloer. Men zegt het niet voor niets: een gezellig kantoor is een productief kantoor!

Ontwerp een vernieuwd kantoor

Het kantoor hoeft echt niet te bestaan uit alleen maar saaie en standaard werkplekken. Kleur prikkelt de creativiteit en daardoor je productiviteit. Kleine kleuraanpassingen op kantoor kunnen al een groot verschil maken. Blijf hierbij wel bij kleuren uit het kleurschema, zodat het niet rommelig wordt.

Ook nieuwe kantoormeubelen kunnen een wereld van verschil maken op kantoor. Met een mooi designbureau en fijne ergonomische stoel werk je al een stuk fijner en productiever. Ook motiveert het medewerkers vaak als ze een nieuwe werkplek krijgen. Ze vinden het leuk om deze weer in te kunnen richten en zijn daarna een stuk productiever.