Flexwerkplek goed voor productiviteit?

Zit jij vaak op dezelfde plek achter je laptop? Dan kan dat op den duur gaan vervelen. Dit kan naast een sleur ook zorgen voor minder inspiratie en productiviteit. Studeer of werk jij vaak op dezelfde plek? Probeer dan eens een flexwerkplek! Een inspirerende omgeving kan namelijk voor veel creativiteit zorgen.

Flexwerkplekken

Er zijn veel verschillende soorten flexwerkplekken. Zo zijn er bedrijvenpanden waar je een kamertje of vergaderruimte kunt huren. Daarnaast kun je terecht bij de bibliotheek of in een gezellige horecaplek. Er zijn talloze koffiebarretjes en lunchrooms waar je aan kunt schuiven. Heerlijk met je favoriete kop koffie of thee aan de slag. Juist het geroezemoes zorgt voor een portie gezelligheid, terwijl je lekker aan de studie zit of aan het werk bent. Een andere plek die je gewend bent kan ervoor zorgen dat je even uit de dagelijkse sleur wordt gehaald, hierdoor krijg je meer inspiratie. Daarnaast word je niet afgeleid door dingen of mensen thuis, dus je concentratie is ook beter. Trek in een kopje koffie? Dan wordt dat zo voor je geregeld, jij kan lekker door blijven zwoegen.

De juiste plek vinden

Leuk, zo’n flexwerkplek, maar hoe weet je zeker dat je wel welkom bent? Je wil natuurlijk niet ‘s ochtends vroeg met je goede gedrag en je laptop onder je arm aankomen bij een leuke horecatent om vervolgens weer terug naar huis te kunnen gaan. Dan is het fijn om zeker te weten dat flexwerkers welkom zijn en dat er een plekje voor je vrij is. Zoek daarom van tevoren een flexwerkplek op in jouw stad, bijvoorbeeld een Flexwerkplek in Amsterdam. Bekijk alle flexwerkplekken en kies er eentje uit naar wens. Lees even goed door wat deze locatie als regels heeft en wanneer je welkom bent. Dan weet je zeker dat je heerlijk een dagje kunt gaan werken of studeren.

Scoor een pakket

Bij sommige horecalocaties is het ook mogelijk om een flexwerkdeal te maken. Zo kun je voor bijvoorbeeld een lunch en een kopje koffie de hele dag gratis gebruik maken van de wifi en zitplaats. Daarnaast zijn er ook plekken die een vergoeding per uur of per dag vragen. Bedenk van tevoren goed waar je naar op zoek bent. Wil je in een afgesloten hokje uren geconcentreerd kunnen blokken? Of ben jij op zoek naar een gezellige koffiebar waar je op een laagdrempelige manier lekker kunt werken? Als je dat weet kun je kijken naar de mogelijkheden bij jou in de buurt. Voordat je het weet heb jij een vaste favoriete nieuwe werkplek.