De drie belangrijkste voordelen van digitale werkbonnen

Digitalisering zorgt ervoor dat steeds meer dingen digitaal uitgevoerd kunnen worden. Tegenwoordig kunnen werkbonnen ook digitaal zijn via de werkbonnen app. Hierbij zijn papieren werkbonnen verleden tijd. Dit scheelt jou onnodig zoekwerk aan het einde van jouw drukke werkdag. Het is een snellere en efficiëntere manier. Twijfel je nog steeds aan het overstappen op digitale werkbonnen? In deze blog geven wij jou de drie belangrijkste voordelen van digitale werkbonnen.

Tijd en kosten besparend

Allereerst zorgt de werkbonnen app ervoor dat je veel tijd bespaart. De werkbonnen hoef je namelijk niet meer in de boekhouding te verwerken, je hoeft nooit meer te zoeken naar specifieke werkbonnen op verschillende plekken, je hoeft slechts 1 keer de gegevens voor een werkbon in te vullen en je raakt nooit werkbonnen kwijt. Doordat de werkbonnen gekoppeld kunnen worden aan klanten bespaart het ook tijd in de toekomst. Het maakt het werk ook veel overzichtelijker voor iedereen, doordat iedereen binnen het bedrijf toegang heeft tot de gegevens en dus iedereen altijd up-to-date is. Omdat je veel tijd bespaart, bespaar je natuurlijk geld. Ook hoef je geen werkbonnen meer te printen of opslagruimte te hebben, wat ook weer kosten bespaart.

Eenvoudig gebruik en te integreren

Het gebruik van zo’n werkbonnen app is ook heel eenvoudig. Werkbonnen hoeven maar 1 keer ingevuld worden en daarbij krijg je een handig overzicht. Daarnaast zijn werkbonnen ook makkelijk terug te vinden. De apps werken zowel on- als offline op tablet en smartphone. Er zijn natuurlijk verschillende soorten apps met verschillende functies. De werkbonnen app van bijvoorbeeld Simple Simon zorgt ervoor dat je de werkbon app eenvoudig kan koppelen aan jouw favoriete boekhoudpakket, waarbij er standaard gekoppeld wordt met meer dan 50 integraties. Daarbij kunnen de werkbonnen in het systeem ook makkelijk gekoppeld worden aan de desbetreffende klant.

Professionele uitstraling

Tot slot laten digitale werkbonnen een professionelere uitstraling achter dan papieren werkbonnen, omdat de werkbonnen niet verkreukeld kunnen worden, dat het handschrift niet te lezen is of dat er dingen doorgekrast zijn. Het meebrengen van een tablet naar een klant staat natuurlijk veel mooier dan een bundel met aan elkaar geniete blaadjes. Daarnaast verhoog je ook de kwaliteit van je bedrijf en de werkbonnen. Je kan de werkbonnen inplannen via het planbord, de uren bijhouden, de materialen bijhouden en de klantinformatie. Daardoor is heb je alles in één overzicht.