Hoe kan ik crowdfunding inzetten als investering? 3 manieren

Wanneer je geld over hebt, kan het een goed idee zijn om het in een nieuw bedrijf te steken. Hierbij gaat het vaak om een gok, waarbij je hoopt te kunnen investeren in een groot bedrijf van de toekomst. Maar welke investeringsmethodes en platforms kunnen jou helpen bij het uitzoeken van de beste keuze? In dit artikel leggen we uit wat de meerwaarde is van crowdfundingsprojecten en hoe je deze kunt inzetten.

Kansen

In Nederland begint crowdfunding – de massa laten investeren in je bedrijfsconcept – voet aan de grond te krijgen. Hoewel het investeren in crowdfundingsprojecten goed kan uitpakken, moet je er wel bewust van zijn dat het mogelijk risico’s met zich meebrengt. Daar komt bij dat deze jonge bedrijven vaak te springen om hulp en financiering, zodat ze snel kunnen groeien. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om rechtstreeks bij de ondernemer aandelen te kopen.

Eigen vermogen

Heb je er wel eens over nagedacht om bij te dragen aan crowdfundingsprojecten? Hierbij kun je – als investeerder – op slimme manieren geld verdienen. Zo is het bij een aantal platforms mogelijk om al vanaf een paar tientjes in te stappen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van eigen vermogen, waarbij je aandelen in het bedrijf koopt en dividend ontvangt. Dit is een financiële vergoeding, afhankelijk van de winst die je behaalt.

Vreemd vermogen

Wanneer je kiest voor vreemd vermogen, verstrek je een lening via crowdfunding. Hierbij mag je het rentepercentage en de looptijd zelf bepalen. Kies je voor een start-up, dan levert dat mogelijk risico’s voor je op omdat je automatisch een hogere rente wordt aangeboden. Gelukkig kunnen crowdfundingsplatforms je hierover adviseren. Wist je dat een lening de meest populaire vorm is van crowdfunding? Volgens de KvK is bijna 90 procent van het opgehaalde bedrag een lening.

Rewards of tegenprestatie
Natuurlijk kun je als investeerder het nieuwe bedrijf een warm hart toedragen. Bij rewards levert de ondernemer een tegenprestatie in de vorm van een product of dienst. Als de eigenaar van het bedrijf bijvoorbeeld een sportschool begint, dan kunnen aangesloten investeerders een jaar lang iedere week gratis komen sporten. Let op: de waarde van deze tegenprestatie is omzetbelastingplichtig.

Slim beheren

Overweeg je in cryptocurrency te investeren? Via Amdax kun je voor de welbekende bitcoin kiezen, maar ook voor crypto als binance coin, litecoin en ethereum! Natuurlijk heeft niet iedereen de hele dag de tijd om zijn/haar investeringen in de gaten te houden. Om die reden bestaat er vermogensbeheer. Daarbij laat je een financieel expert jouw vermogen beleggen. Hoewel daar kosten aan verbonden zijn, kan het op de lange termijn rendement opleveren. Ga er dus niet vanuit dat je volgende week al veel winst hebt behaald, maar zie het als een meerjarenplan.

Cryptocurrency

Wist je dat je op een slimme manier geld kunt verdienen door geld te investeren in cryptovaluta? Met behulp van betrouwbare cryptodienstverleners zoals Amdax Nederland kun je zowel in de waarde van geld als in jouw toekomst investeren. Als je overweegt om daadwerkelijk te beginnen, is het noodzakelijk om je vooraf goed in te lezen. Zorg er daarnaast voor dat je alleen investeert met het geld dat je over hebt. En daar kun je zelf keuzes in maken natuurlijk!