Andere auto gekocht? Check dan gelijk je autoverzekering even!

Heb jij net een nieuwe auto gekocht? Dan is het tijd om ook even te kijken of je nog de juiste autoverzekering hebt. De kans is groot dat je nieuwe wagen jonger is dan je vorige auto en dat kan betekenen dat een andere autoverzekering je meer voordelen kan bieden. Het is de kunst om je verzekering zo goed mogelijk aan te laten sluiten op je auto, hierdoor ben je niet alleen zo goed mogelijk gedekt, maar voorkom je ook dat je een hoge maandpremie betaalt zonder dat je daar voordeel van hebt. Wij laten je daarom graag zien hoe je tot de perfecte autoverzekering komt zodat je met een goed gevoel de weg op kunt gaan.

Het nut van een verzekering

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. Wanneer je namelijk een aanrijding veroorzaakt en schade toebrengt aan een andere weggebruiker, dan moet jij de schade betalen. Deze kosten kunnen heel snel oplopen waardoor je eenvoudig in de financiële problemen kunt komen. Vandaar dat een autoverzekering verplicht is.

Ten eerste om de tegenpartij snel financieel tegemoet te kunnen komen, maar ook om te voorkomen dat jij met torenhoge kosten geconfronteerd wordt. Vandaar dat iedere auto een WA verzekering moet hebben. Er zijn meerdere varianten van deze WA verzekering wat betekent dat je even goed moet kijken welke optie het meest geschikt is voor jouw wagen. Dit is echter niet moeilijk. Het enige wat je moet weten, is hoe oud je auto is.

Een passende autoverzekering

Als je je auto verzekeren gaat, moet je weten hoe oud je auto is. Als je de leeftijd van je wagen als uitgangspunt neemt om een passende verzekering te kiezen, heb je zo een goede deal te pakken. Voor auto’s jonger dan zes jaar, wordt de all-riskverzekering aangeraden. Deze optie is de meest uitgebreide en hiermee wordt ook de schade gedekt die jij zelf hebt opgelopen.

Heb je een auto van jonger dan zes jaar, dan kan het vaak uit om schade te laten repareren. Heb je een auto die ouder is dan zes jaar, dan stijgen de kosten van een reparatie vaak snel uit boven de dagwaarde van je auto. In dat geval is het voordeliger om een andere wagen te kopen. Je kunt ook de WA+ verzekering nemen. Deze dekt niet alle vormen van schade, maar wel heel veel waardoor jij minder risico’s loopt. Heb jij bijvoorbeeld eens een ster in je ruit, of ben je tegen een loslopend dier gebotst, dan kun je een beroep doen op je verzekering.

Een oude wagen verzekeren

Wanneer je een auto hebt die al vele jaren oud is, hoef je deze vaak niet heel uitgebreid te verzekeren. Je hebt in dit geval genoeg aan de verplichte WA basisverzekering. Deze verzekering kun je aanspreken wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt waarbij je de tegenpartij schade hebt toegebracht. Wel kan het interessant zijn om de aanvullende opties even te bekijken. Deze kun je eenvoudig aan je pakket toevoegen.