Bijbaan als student: waar kun je allemaal aan denken?

Hoewel je je als student uiteraard met name met je studie bezighoudt, is het ook fijn om wat centen bij te verdienen. Ga op zoek naar een leuke bijbaan! Er zijn veel opties waar je uit kunt kiezen. En onthoud: ook al gaat het momenteel nog niet om je droombaan, kan zo’n bijbaan nog altijd relevant zijn. Probeer bijvoorbeeld iets in jouw studierichting te zoeken, of ga voor een bijbaan waarmee je een relevant netwerk kunt opbouwen. Het is maar net wat voor jou belangrijk is! Lees verder voor onze tips: aan déze bijbanen kun je onder andere denken.

Webshop beginnen

Heb je geen zin om in een winkel te staan of om voor een baas te werken? Dan kun je je eigen baas worden! Zo is het tegenwoordig heel eenvoudig om een eigen webwinkel te beginnen. Uiteraard vraagt dit wel om de nodige voorbereiding en verdieping – maar mogelijkerwijs krijg je hier zelfs al via je studie meer informatie over. Het starten van een webshop is onder andere relevant in de economische hoek, of juist in de creatieve studierichting. Bedenk een insteek en een naam voor jouw webwinkel. Met een domeincheck kun je controleren of de domeinnaam die je voor ogen hebt nog vrij is. Is dat het geval? Dan kun je de domeinnaam kopen, om vervolgens van start te gaan met jouw webshop. Richt een goede en betrouwbare site in, zorg dat je alle benodigde producten in je assortiment hebt, en bouw een klantenkring op!

Bijbaan in de horeca

Er is veel werk in te vinden: de horeca! Als je het leuk vindt om onder de mensen te zijn en op zoek bent naar een gezellige bijbaan, is het zeker iets voor jou. Ga in de bediening, achter de bar of in de keuken staan – er zijn verschillende mogelijkheden. Vaak werk je in een hecht team, waarbinnen je misschien ook meteen leuke vriendschappen opbouwt.

Werken op de campus

Op de hogeschool of universiteit zijn er vaak ook verschillende bijbaantjes waar je op kunt solliciteren. Denk aan banen bij de onderwijsadministratie of de studentenservice. Zo ga je aan het werk op de campus! Het grote voordeel: deze bijbanen betalen meestal behoorlijk goed. Op die manier hoef je wellicht niet zoveel uren te werken. Het kan ook nog eens zo zijn dat je relevante contacten opdoet.

Oppassen als bijbaan

Oppassen is een populaire bijbaan onder studenten. Je kunt je inschrijven bij verschillende apps, zodat ouders je als oppas kunnen inhuren. Misschien doe je wel een pedagogische studie: dan past dit uiteraard goed. Maar naast oppassen op kinderen, is er meer om aan te denken. Word oppas voor katten of honden!

Bezorger worden als student

Vind je het leuk om veel onderweg te zijn? Ook hier kun je je werk van maken! Ga als bezorger aan de slag, voor maaltijddiensten of postpakketten. Hier kun je vaak je eigen tijd indelen: wel zo handig.