Bedrijfsuitje of teambuilding organiseren? Dit zijn leuke ideeën!

Teambuilding activiteiten en bedrijfsuitjes zijn belangrijk om mensen met elkaar en met het bedrijf te verbinden. Hierdoor leer je je collega’s op een andere manier kennen, de band met elkaar wordt beter en je leert om nog beter samen te werken. Dit heeft uiteindelijk weer effect op de sfeer en prestaties van het bedrijf. Regelmatig leuke activiteiten doen is daarom erg belangrijk. Deze activiteiten kunnen overigens ook bijdragen aan de leer- en werkprocessen. In dit artikel geven wij een aantal ideeën voor teambuilding activiteiten of een bedrijfsuitje.

Goede en leuke teambuilding activiteiten

Om de band binnen een kleiner team te verbeteren, kun je het beste gaan kijken naar teambuilding activiteiten. Teambuilding zorgt ervoor dat samenwerken beter gaat, dus het team heeft hier echt wat aan. Een voorbeeld van teambuilding is veranderfitness, waarbij je met je team op verschillende situaties moet reageren. Een ander voorbeeld is de teamlachspiegel, waarbij er feedback aan elkaar wordt gegeven, actie wordt ondernomen, ontmoeting en borging. En dit terwijl er plezier wordt gemaakt! Tot slot kan je ook kiezen voor een teamimprovisatie workshop, waarbij het team verder moet zoeken dan de standaardoplossing.

De teambuilding activiteiten kunnen worden georganiseerd op een gekozen locatie, maar ook gewoon bij jullie op kantoor. Dit is voor zowel grote als kleine groepen. Daarnaast worden veel teambuilding activiteiten ook online en in het Engels aangeboden. Hierdoor kun je ook makkelijk een activiteit organiseren als je een internationaal team hebt, verspreid over verschillende locaties.

Het ideale bedrijfsuitje

Voor grotere groepen is juist weer een bedrijfsuitje beter om te doen. Ook dit is zowel online als offline te organiseren. Je kan bijvoorbeeld door middel van theater, cabaret en muziek op speelse wijze kracht bijzetten op de doelen van de organisatie. Denk aan de verandershow, waarbij deelnemers diverse malen een complete leercyclus doorlopen op een leuke manier met veel humor. Of de bedrijfslachspiegel: een interactieve teambuilding show die op een luchtige, laagdrempelige en humorvolle manier de organisatieprocessen onder de loep neemt.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een ander bedrijfsuitje of teambuilding activiteit waarbij je meer leert samenwerken of elkaar beter leert kennen, zoals een escape room, thema feest, spelshow of sportactiviteiten. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van de mensen die voor het bedrijf werken. Er zijn talloze opties. Je kan bijvoorbeeld een workshop mozaïeken of koken doen, maar ook is het mogelijk om te gaan varen of te gaan klimmen. Voor ieder bedrijf zit er wel wat tussen!