Verlaag eenmalig AOW-leeftijd voor mensen van 63+ die hun baan ter beschikking stellen

Verlaag eenmalig AOW-leeftijd voor mensen van 63+ die hun baan ter beschikking stellen

Hoe zorg je er voor dat de werkloosheid daalt? In principe kun je twee kanten op. De werkgelegenheid vergroten, meer werk, meer banen is in de regel de beste manier. De werkwillende en/of -moetende bevolking verminderen is de andere manier. Partijleider Henk Krol van 50PLUS kiest voor het laatste. “De AOW-leeftijd in 2016 eenmalig omlaag voor iedereen die dan minstens 63 jaar is en bereid is om zijn baan van minimaal 24 uur of uitkering op te zeggen.”

De verlaging van de AOW-leeftijd moet op 1 juli 2016 niet alleen voor de werkenden gelden, maar ook voor 63-plussers met een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, vindt Krol. “Het is toch van de zotte dat die laatste groep nog moet solliciteren.” Volgens hem levert de controle daarop alleen maar onnodige rompslomp op.

Krol meent dat zijn idee een groot extra voordeel heeft: “Mocht de maatregel niet aanslaan, dan kost die toch geen geld.” Mocht het wel een succes worden, dan kan de maatregel gewoon worden herhaald.

”Aan de ene kant gaat dit plan zeker geld kosten, maar aan de andere kant levert het ook geld op. En dit moet natuurlijk een vrijwillige keuze zijn. We begrijpen heel goed dat niet iedereen financieel en sociaal de gelegenheid heeft eerder te stoppen. Maar laten we alles op alles zetten om het probleem van de blijvend hoge werkloosheid aan te pakken”, zegt Krol.

Krol zegt het plan deze week in te brengen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, die traditioneel volgen op Prinsjesdag.

Lees ook:

Tags assigned to this article:
AOWouderenwerkgelegenheid