Uitglijder van UWV: Werk.nl stuurde werkzoekenden naar identiteitsfraudeurs

Uitglijder van UWV: Werk.nl stuurde werkzoekenden naar identiteitsfraudeurs

UWV stuurde werkzoekenden regelrecht in de armen van Poolse oplichters. Via werk.nl werden uitkeringsgerechtigden opgeroepen te solliciteren bij een bedrijf in Amsterdam. Het bleek te gaan om een spookbedrijf dat kopieën van identiteitsbewijzen aftroggelt om daar vervolgens mee te kunnen frauderen. 

Werkzoekenden die via de officiële website van het UWV een baan willen zoeken, kunnen dat niet geheel onbevangen doen. Zij lopen het risico op fraude, niet alleen dat een een vacature niet bestaat, maar erger zo is gebleken.
Het detacheringsbureau Alstaf, dat tot afgelopen week adverteerde op werk.nl, blijkt in werkelijkheid een val van sluwe Poolse identiteitsfraudeurs, aldus De Telegraaf.

Identiteitsfraude

Alstaf zou een spookbedrijf zijn in Amsterdam, dat kopieën van identiteitsbewijzen ‘aftroggelt’ om daar vervolgens mee te frauderen. De oplichters hebben inmiddels met succes vele tientallen kopieën van identiteitsbewijzen weten te bemachtigen.
Met behulp van de kopieën nemen de fraudeurs de identiteit van de werkzoekende aan. Zodoende kunnen zij aankopen doen op rekening van de slachtoffers, of bijvoorbeeld hun bankrekeningen plunderen.

Uitglijder van UWV

De landelijke FraudeHelpdesk zegt in de krant bekend te zijn met het probleem. “We kregen diverse meldingen van gedupeerden over Alstaf binnen. Dit is een uitglijder van het UWV, en dat is niet de eerste keer”, zo zegt een woordvoerder.

Bron: de Telegraaf

 

Lees ook:

Tags assigned to this article:
baanzoekersfraudere-integratieuwv