Trainee Werkmatcher gemeenteUtrecht

VACATURE – De gemeente Utrecht zoekt een Trainee Werkmatcher. Wil jij als pionier aan de slag met de “uitvoerings-proeftuinen” vooruitlopend op de komende participatiewet? Wij bieden je deze mogelijkheid binnen ons regionale traineeprogramma. Dit is een gezamenlijk programma van gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort en Provincie Utrecht waarin je een boeiende werkplek combineert met een ontwikkeltraject in een groep van 14 trainees. Ben je benieuwd hoe verschillende overheidsorganisaties werken? En wil je je graag in snel tempo ontwikkelen? Dan is dit programma geschikt voor jou!

Dit is het werk

Als trainee werkmatcher draag je bij aan het maken van een match tussen vacatures en werkzoekenden. Je voert de intakegesprekken met werkzoekenden en kijkt op welke manier je de werkzoekende zo spoedig mogelijk kan matchen op een vacature. Van onze trainee verwachten we dat je hierbij op zoek gaat naar een innovatieve aanpak. Naast de reguliere werkzaamheden als matcher word je de trekker van uitvoerings-proeftuinen die we op willen zetten, vooruitlopend op de komende participatiewet.

De uitvoerings-proeftuinen hebben betrekking op de nieuwe participatiewet die per 1 januari 2015 van kracht gaat. Deze wet brengt voor onze dienstverlening een aantal veranderingen met zich mee: er komen nieuwe doelgroepen, we gaan werken met een loonwaardesystematiek, we zullen kandidaten voor garantiebanen moeten vinden en matchen op banen. Hier wordt nu al veel op ontwikkeld in de uitvoeringsnota participatiewet. We willen met de uitvoering van deze ideeën al eerder starten dan 1 januari 2015. Dit willen we op zeer kleine schaal, in een soort ‘uitvoerings-proeftuinen’ doen. Het is de bedoeling dat jij, als trainee, hiermee aan de slag gaat.

In het traineeprogramma staan leren op het werk, werken aan je persoonlijke ontwikkeling, kennis opdoen en brede inzetbaarheid centraal. Je werkt gemiddeld 80% van je tijd in je functie bij de provincie Utrecht en 20 % van je tijd besteed je aan training, het opzetten van een project met je collega-trainees en netwerkbijeenkomsten. Daarnaast werk je gedurende een half jaar aan een opdracht bij de gemeente Amersfoort of de gemeente Utrecht.
Meer informatie vind je op www.utrecht.nl/trainee.

Plek in de organisatie

Als trainee werkmatcher kom je te werken bij het organisatie onderdeel Werk en Inkomen, bij de Unit Werk.

Taak van het organisatieonderdeel

Werk en Inkomen is een van de Uitvoeringsorganisaties binnen de gemeentelijke organisatie. De organisatie bestaat uit circa 460 fte. Wet en regelgeving is aan verandering onderhevig. De organisatie bereidt zich voor op de aangekondigde Participatiewet en levert een bijdrage aan de andere decentralisaties op het sociaal domein (decentralisatie AWBZ, jeugdzorg). Aan de veranderingen zijn forse bezuinigingen gekoppeld. Werk en Inkomen richt zich op innovatie van de dienstverlening en de organisatie om ook in de toekomst faire en fatsoenlijke dienstverlening te kunnen bieden aan klanten en de goede resultaten te behouden.

In de unit Werk van Werk en Inkomen houden mensen zich in brede zin van het woord bezig met het aan het werk helpen van mensen in de bijstand. Dit gebeurd in nauwe samenwerking met het Werkgeversservicepunt Utrecht-Midden als onderdeel van de unit. Er zijn specifieke teams voor jongerendienstverlening en uitstroom naar een eigen bedrijf.

Dit breng je mee

Het traineeprogramma is bedoeld voor zo’n 14 pas afgestudeerde talenten. Ben je niet langer dan twee jaar afgestudeerd en heb je maximaal twee jaar werkervaring? Dan kom jij in aanmerking voor het traineeprogramma. De briefselectie zal plaatsvinden onder de mensen die aan bovenstaande eisen voldoen.

Je bent resultaatgericht, klantgericht en neemt initiatief. Je hebt een afgeronde HBO opleiding binnen het Sociaal Domein. Je vindt het leuk om te pionieren. Je bent proactief, ondernemend en communicatief vaardig.

Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling, bent maatschappelijk betrokken en voelt je verbonden aan de ‘publieke zaak’. Je hebt affiniteit met de stad Utrecht en herkent je in de kernwaarden van onze organisatie: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar.

Sluitingsdatum 28 jul 2014 

  Ga hier rechtstreeks naar de vacature


WACHT!
Abonneer je nu eerst nog even op de gratis nieuwsbrief
met de meest actuele vacatures in de werkbranche!

Vacature e-mail nieuwsbrief aanmelden


Lees ook: