Trainee beleidsmedewerker Werk & Inkomen gemeente Utrecht

VACATURE – De gemeente Utrecht heeft plaats voor een Trainee beleidsmedewerker Werk & Inkomen. Als trainee beleidsmedewerker Werk & Inkomen draag je bij aan een stad waarin iedereen mee kan doen. Binnen de unit Beleid zijn we op zoek naar een beleidsmedewerker die bijdraagt aan het ontwikkelen van goed uitvoerbaar beleid op het terrein van Werk en Inkomen. De komende periode staat in het teken van grote wets- en beleidswijzigingen op het werkterrein van het team: de participatiewet en de Wet werk en bijstand (WWB). Dit vraagt om een nieuw beleidskader, nieuw instrumentarium en het ontwikkelen van vernieuwende projecten. Je krijgt te maken met de dynamiek tussen politiek en uitvoering en werkt samen in G4-verband.

Je start als beleidsmedewerker in het cluster Inkomen/WWB met als aandachtsgebied handhaving (fraudebestrijding). Dit dossier betreft de aanpak rond het terugdringen van en sanctioneren op fraude met bijstand. Je bent bereid je verder te verbreden naar andere beleidsterreinen.
Tijdens het tweejarige traineeprogramma werk je gemiddeld 80-90 % van je tijd bij een organisatieonderdeel en besteed je 10-20 % van je tijd aan training, het opzetten van een project met je collega-trainees en netwerkbijeenkomsten.
In het traineeprogramma staan vaardigheden leren, kennis opdoen en werken aan je loopbaan centraal. Samen met je collega-trainees volg je een opleiding. Een deel van de opleiding is individueel; op die manier kan iedereen ook werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Door de combinatie van het gezamenlijke én individuele karakter van het traineeprogramma kun je je ontwikkelen in de richting die voor jou het meest interessant is. Meer informatie vind je op www.utrecht.nl/trainee

Plek in de organisatie

Als trainee beleidsmedewerker Werk & Inkomen lever je een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad. Werk & Inkomen is onderdeel van de Ontwikkelorganisatie van de gemeente Utrecht.

Taak van het organisatieonderdeel

Werk & Inkomen voert de Wet Werk en Bijstand en aanverwante wetten uit, de WSW, armoederegelingen en bijzondere bijstand, WMO (prestatieveld 6) en schuldhulpverlening.
Werk & Inkomen is sterk in beweging. Wet en regelgeving is aan verandering onderhevig. De organisatie bereidt zich voor op de aangekondigde Participatiewet en levert een bijdrage aan de andere decentralisaties op het sociaal domein (decentralisatie AWBZ, jeugdzorg). Aan de veranderingen zijn forse bezuinigingen gekoppeld. Werk & Inkomen richt zich op innovatie van de dienstverlening en de organisatie om ook in de toekomst faire en fatsoenlijke dienstverlening te kunnen bieden aan klanten en de goede resultaten te behouden.
Op de vacaturesite www.utrecht.nl/vacatures > gemeentelijke organisatie > verschillende bedrijfsonderdelen kun je zien hoe Werk & Inkomen zich verhoudt tot de overige organisatieonderdelen van de gemeente Utrecht.

Dit breng je mee

Het traineeprogramma is bedoeld voor zo’n 8 pas afgestudeerden Masters en Bachelors. Ben je niet langer dan twee jaar afgestudeerd en heb je maximaal twee jaar werkervaring? Dan kom jij in aanmerking voor het traineeprogramma. De briefselectie zal plaatsvinden onder de mensen die aan bovenstaande eisen voldoen.
Je bent resultaatgericht, klantgericht en neemt initiatief. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Je hebt een academische opleiding, bij voorkeur in een sociale/juridische/bestuurlijke richting. Je schrijft graag en goed en bent resultaatgericht.  Je hebt affiniteit met de stad Utrecht en wilt een rol spelen in de ontwikkeling van het wonen, werken, studeren en recreëren in de stad.
Daarnaast herken je je in de kernwaarden van onze organisatie: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar.

Onze arbeidsvoorwaarden

Op de vacaturesite www.utrecht.nl/vacatures staat meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Meer informatie over de functie? Neem contact op met Susanne Maessen op telefoonnummer 030-286 5572.
Meer informatie over het traineeprogramma vind je op www.utrecht.nl/trainee of neem contact op met Irene Zorgman, Traineecoördinator. Bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag via telefoonnummer 030-286 4841.

LET OP!

We vragen om bij je sollicitatie het speciaal voor de traineefunctie bestemde motivatieformulier in te vullen en met je cv en cijferlijst te uploaden.

Solliciteren doe je dus op de volgende manier:

1. Download het motivatieformulier, vul het in en sla het op

2. Klik op de button ‘Direct solliciteren’

3. Upload je ingevulde motivatieformulier en je cijferlijst onder punt 2

4. Upload je CV onder punt 3

5. Vul de overige velden in en klik op de button ‘Verstuur’

Wij vragen je uitdrukkelijk niet te solliciteren wanneer je meer dan twee jaar werkervaring hebt of op 1 oktober 2013 langer dan twee jaar afgestudeerd bent. De selectiegesprekken vinden plaats van 19 augustus t/m 6 september.

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met mw. S. Maessen van Gemeente Utrecht (tel. 2865572).

Ga hier rechtstreeks naar de vacature » 

 

Lees ook:

Tags assigned to this article:
gemeenteprofessionalsre-integratievacatures