SW-bedrijven helpen meer mensen aan regulier werk vooral via groepsdetacheringen

Ondanks de crisis hebben SW-bedrijven 1.500 mensen extra geplaatst bij gewone werkgevers in 2012. Van de in totaal 100.000 SW-ers werkte één derde (34.500) bij reguliere werkgevers, weer een derde deel daarvan (11.300) via een ‘groepsdetachering’. Van de 1.500 extra is tweederde via groepsdetachering uitgeplaatst. Dat blijkt uit de door branchevereniging Cedris bekendgemaakte cijfers over 2012.

Bij een groepsdetachering gaan de medewerkers aan de slag bij een gewoon bedrijf, maar regelt het SW-bedrijf de begeleiding en personele bezetting. Ook zorgt het SW-bedrijf voor de administratieve rompslomp. De werkgever betaalt een vergoeding die afhangt van de productiviteit van de medewerkers.

Interessant voor een werkgever

Volgens de kersverse Cedris-voorzitter Job Cohen » liggen hier kansen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op grotere schaal aan de slag te helpen bij gewone werkgevers. “Precies zoals met de nieuwe Participatiewet wordt beoogd. Met een groepsdetachering neemt het SW-bedrijf de zorgen en risico’s weg die werkgevers ervaren als ze met deze doelgroep willen werken. Dan gaat het om vervanging bij ziekte en vakantie, professionele begeleiding op de werkvloer, maar ook door  mee te denken hoe je een werkproces geschikt kan maken voor mensen met een beperking. Door zo’n totaalpakket aan te bieden, wordt het voor een werkgever interessant om met deze doelgroep te werken.”

Lees verder: Brancheinformatie 2012 »

Bron: Cedris

 


 

Lees ook:

Tags assigned to this article:
CedrisCohengroepsdetacheringparticipatiesw