Nieuws van de dag

Sectorplannen

Naar de homepage

De sector- of banenplannen van Minister Asscher

Op 11 april 2013 is het Sociaal Akkoord gesloten waarin afspraken zijn gemaakt om de Nederlandse arbeidsmarkt beter bestand te maken voor de uitdagingen van de toekomst. Onderdeel van deze afspraken zijn de sectorplannen.

C0-financiering

Het kabinet heeft in overleg met sociale partners de Regeling cofinanciering sectorplannen opgesteld. Het kabinet heeft 600 miljoen euro uitgetrokken om de plannen mede te financieren, de sectoren leggen minimaal hetzelfde bedrag in. Het meeste geld gaat naar scholing, begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk en extra leerwerkplekken voor jongeren.

Informatie door de Rijksoverheid

Op de overheidssite www.sectorplannen.nl treft u alle informatie over de sectorplannen centraal bij elkaar:

 • een overzicht te vinden van alle beschikbare sectorplannen
 • uitleg over de achtergrond van de plannen
 • de maatregelen die er in voorkomen,
 • de partijen die hier een rol in spelen
 • alle nieuwsberichten van de Rijksoverheid
 • alle Kamerbrieven.

  Sectorplannen – Rijksoverheid

Laatste Nieuwsberichten over de sectorplannen

 • Cofinanciering sectorplannen: lessons learned - 31 August 2017 -

  Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vroeg in het voorjaar van 2017 bij sociale partners, uitvoerders en andere betrokkenen van sectorplannen naar de ervaringen met de uitvoering van sectorplanmaatregelen.» Lees hier verder »

 • Handreiking Bescherming privacy persoonsgegevens bij subsidieprojecten - 15 May 2017 -

  In de afgelopen periode bereikten het ministerie van SZW vragen van projectuitvoerders van sectorplannen over de registratie van persoonsgegevens en het aanleveren van burger servicenummers die zijn vereist voor de verantwoording. Deze vragen houden verband met de Wet Bescherming persoonsgegevens. Er is door het ministerie van SZW een handreiking gemaakt  die het privacyvraagstuk in relatie tot subsidies behandelt . De handreiking is naast de sectorplannen ook van toepassing bij meerdere subsidieregelingen van SZW, zoals de tijdelijke regeling DWSRA en de tijdelijke regeling Experimenten meer werk voor vijftigplussers. U treft de handreiking hier.» Lees hier verder »

 • Samen werk blijven maken van werk - 10 May 2017 -

  Mooie resultaten van Samen Werk Maken van Werk: 2700 arrangementen voor jongeren en volwassenen bij 500 bedrijven in onze arbeidsmarktregio. Hoe verder na het sectorplan? Bekijk de rest van het bericht en een videoanimatie hier.» Lees hier verder »

 • Belevingsonderzoek sectorplannen - 2 July 2015 -

  Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hecht waarde aan het hebben van een goed beeld van de effecten van haar maatregelen. Om die reden is er dit voorjaar een belevingsonderzoek gedaan onder de gebruikers van de sectorplannen: dit zijn werkgevers die gebruik maken van de maatregelen uit de sectorplannen. Wat zijn de ervaringen met de sectorplannen en wat zijn de verwachtingen ten aanzien van de opbrengsten voor hen zelf. Hier vindt u de uitkomsten van het onderzoek.» Lees hier verder »

 • Succesvolle bijeenkomst Sectorplannen - 17 February 2015 -

  Scholing. Begeleiding en Leerwerkplekken. Daar ging het gisteren o.a. over tijdens de bijeenkomst over Sectorplannen.» Lees hier verder »

 • 45 miljoen voor regionaal sectorplan Groningen - 16 February 2015 -

  Er is 45 miljoen euro beschikbaar voor een sectorplan voor de arbeidsmarktregio Groningen. De werkgevers en vakbonden in de regio investeren zelf 27 miljoen euro. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte vandaag bekend dat hij voor dit plan zo’n 18 miljoen euro beschikbaar stelt.» Lees hier verder »

 • Ruim € 40 miljoen voor werkgelegenheidsplan politie en Defensie - 14 January 2015 -

  Er komt ruim € 40 miljoen beschikbaar voor het sectorplan politie en Defensie. Minister Asscher betaalt daarvan € 16 miljoen. De rest van het bedrag is afkomstig van werkgevers en vakbonden in de sector. Het geld is vooral bestemd voor omscholing, begeleiding van werk naar werk en instroom van jongeren.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: € 37 miljoen voor sectorplannen post, afval en kappers - 30 December 2014 -

  Er komt in totaal ruim 37 miljoen euro beschikbaar voor sectorplannen in de afval-, post-, en kappersbranche. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte vandaag bekend dat hij voor deze plannen zo’n 16 miljoen euro beschikbaar stelt. De werkgevers en vakbonden in de drie sectoren investeren zelf ruim 21 miljoen euro.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: in totaal €67 miljoen voor werkgelegenheidsplan in de levensmiddelenindustrie - 16 December 2014 -

  Er komt in totaal €67 miljoen beschikbaar voor het sectorplan in de levensmiddelenindustrie. Minister Asscher betaalt daarvan €20 miljoen, de rest van het bedrag is afkomstig van werkgevers en vakbonden in de sector. Het geld is vooral bestemd voor scholing, duurzame inzetbaarheid en extra leerwerkplekken voor jongeren.» Lees hier verder »

 • Cofinanciering sectorplannen: regeling 2015 voor derde tijdvak met brug-WW is gepubliceerd - 2 December 2014 -

  De Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 is gepubliceerd. De regeling richt zich specifiek op de cofinanciering van sectorplannen die de overgang bevorderen van-werk-naar-werk en van-werkloosheid-naar-werk, met de mogelijkheid van brug-WW.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: € 20 miljoen euro voor het sectorplan openbaar vervoer - 18 November 2014 -

  Er komt in totaal bijna 20 miljoen euro beschikbaar voor het sectorplan in het openbaar vervoer. Minister Asscher betaalt daarvan 7 miljoen euro, de rest van het bedrag is afkomstig van werkgevers en vakbonden in de vervoerssector. Het geld is bestemd voor onder meer extra leerwerkplekken voor jongeren en het vitaal houden van werknemers. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dat donderdag tijdens een werkbezoek aan de RET en de NS in Rotterdam bekend gemaakt.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: € 8 miljoen voor het sectorplan Primair Onderwijs - 14 November 2014 -

  Er wordt in totaal bijna acht miljoen euro uitgetrokken voor het sectorplan in het primair onderwijs. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid investeert de helft daarvan, de sector legt de andere helft bij.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: zeven miljoen voor de timmerindustrie - 30 October 2014 -

  Er komt in totaal zeven miljoen euro beschikbaar voor een sectorplan in de Timmerindustrie. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt daarvan bijna drie miljoen euro, de werkgevers en vakbonden in de sector zelf investeren vier miljoen euro. Het geld gaat onder meer naar scholing om mensen aan het werk te houden binnen of buiten de sector. Dat maakt minister Asscher vandaag bekend.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: 5,6 miljoen voor regionaal sectorplan Helmond – De Peel - 28 October 2014 -

  Er komt in totaal 5,6 miljoen euro beschikbaar voor een regionaal sectorplan in Helmond – De Peel. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt daarvan anderhalf miljoen euro, regio Helmond investeert zelf vier miljoen euro.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: in totaal 1 miljoen voor sectorplan huisartsen - 17 October 2014 -

  Er komt 1 miljoen euro beschikbaar voor een sectorplan voor de huisartsen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt daarvan de helft, de rest van het bedrag komt van werkgevers en vakbonden in de bedrijfstak. Het geld gaat onder meer naar extra scholing en instroomtrajecten om in te spelen op de veranderingen in de zorg.» Lees hier verder »

 • Elf miljoen euro voor sectorplan luchtvaart - 2 July 2014 -

  Er komt in totaal elf miljoen euro beschikbaar voor een sectorplan in de luchtvaart. Het kabinet betaalt daarvan de helft, de andere helft wordt betaald door de werkgevers en vakbonden in de sector. Het geld is bestemd voor scholing en extra leerwerkplekken voor jongeren.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: 20 miljoen voor sectorplan in de auto- en rijwielbranche - 1 June 2014 -

  Er komt 20 miljoen euro beschikbaar voor een sectorplan in de auto-en rijwielbranche. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt daarvan de helft, de rest van het bedrag komt van werkgevers en vakbonden in de bedrijfstak. Het geld gaat onder meer naar extra leerwerkplekken voor jongeren en de begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk. Dat maakt minister Asscher vandaag bekend.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: 185 duizend werknemers geholpen door sectorplannen - 30 May 2014 -

  In de eerste aanvraagperiode worden 185 duizend mensen geholpen door de sectorplannen voor een bedrag van ruim 230 miljoen euro. De sectoren zelf leggen minimaal hetzelfde bedrag bij. Het meeste geld gaat naar begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk, extra leerwerkplekken voor jongeren of het in dienst nemen van mensen met weinig kansen op werk. Ook wordt veel geïnvesteerd in scholing.» Lees hier verder »

 • Minister Asscher: 34 miljoen euro voor werkgelegenheidsplan in de metaalbranche - 15 May 2014 -

  Er komt in totaal 34 miljoen euro beschikbaar voor het sectorplan in de metaalsector. Minister Asscher betaalt daarvan de helft, de rest van het bedrag is afkomstig van werkgevers en vakbonden in de metaalsector. Het geld is bestemd voor onder meer scholing, begeleiding van ontslagen werknemers en extra leerwerkplekken voor jongeren.» Lees hier verder »

 • Sectorplan zorg helpt tachtigduizend werknemers - 22 April 2014 -

  Werkgevers en werknemers in de zorg hebben de handen ineen geslagen. Zij hebben afgesproken om werknemers in de zorg van werk naar werk te begeleiden of op te leiden voor ander werk en zoveel als mogelijk ontslag te voorkomen.» Lees hier verder »

 

Geen reacties

Reageer
Nog geen reacties Wees de eerste om te reageren op dit bericht!

Reageer

<

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.