Na 26 jaar een nieuwe uitdaging: Ik heb er zo zin in!

Na 26 jaar een nieuwe uitdaging: Ik heb er zo zin in!

Na 26 jaar dienstverband bij dezelfde werkgever scheiden in juni onze wegen. Al hoewel ik geen seconde treur om het gedwongen vertrek, het blijft natuurlijk wel een vreemde gewaarwording.

Waar ik werk? Nou laat ik zeggen dat het een financiële dienstverlener is met kantoren op vrijwel elke plek op deze aarde. Waarom geen naam? De reputatie van mijn werkgever is erg belangrijk en op door mij veroorzaakte publiciteit zitten ze echt niet te wachten. Bovendien ben ik nog bij ze in dienst. Daarom schrijf ik mijn ervaringen ook (voorlopig) onder een pseudoniem.

Het gedwongen vertrek komt niet onverwachts. Al enkele jaren verkeer ik in onzekerheid over mijn toekomst. Minstens 3x per jaar werden mijn collega’s en ik verzekerd dat er op korte termijn duidelijkheid verschaft zou worden. En even zoveel keer werd het weer op de lange baan geschoven.

En telkens de twijfel ‘blijven of weggaan, blijven of weggaan’. Er waren genoeg redenen om op zoek te gaan naar een andere baan, maar ook genoeg om nog te blijven. Zo kwam mijn jubileum voor 25 trouwe dienstjaren steeds dichterbij. De premie die ik daarmee binnen harkte is zo hoog dat weggaan op een gegeven moment een idiote beslissing was. Bovendien, als ik boventallig verklaard zou worden, dan heb ik ook nog recht op een behoorlijke vertrekpremie. De keus tussen veel geld of geluk heb ik soms als een duivels dilemma ervaren.

Het is daarom de komende maanden nog even doorbijten en ondertussen aftellen. Inmiddels ben ik wel al gewend aan het idee straks geen baan meer te hebben. En de angst die er in de eerste weken na bekendmaking was, heeft plaats gemaakt voor nieuwe energie. Ik ben zo vreselijk toe aan, daar komt de meest clichématige opmerking, een nieuwe uitdaging. Een nieuwe baan, nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, ik heb er zo zin in!

 

… 

NB De blogger is anoniem maar wel bekend bij het team van Sollictatiebuddy’s.

Eerder gepubliceerd op Sollictatiebuddy’s.

Lees ook:

Tags assigned to this article:
loopbaanuitdagingvan werk naar werk