Meer werk én beter milieu door project Band op Spanning in Utrecht

Meer werk én beter milieu door project Band op Spanning in Utrecht

Een beter milieu, meer werk, veiliger rijden én minder kosten. Welke autorijder droomt daar niet van? Dat het samen kan gaan bewijzen ze in Utrecht. Elke dag worden daar de autobanden van bezoekers van de Jaarbeurs gratis op de juiste spanning gebracht. Band op Spanning, Jaarbeurs, gemeente Utrecht en sociaal werkbedrijf UW werken hiermee samen aan een beter milieu, meer werk en minder kosten voor automobilisten.

Jaarlijks staan 600.000 auto’s geparkeerd op het parkeerterrein van de Jaarbeurs. 60% daarvan heeft een te lage bandenspanning. Dat is slecht voor het milieu als gevolg van hogere CO2-uitstoot door hoger brandstofverbruik en snellere slijtage van de banden. Op te zachte banden rijden is minder veilig. Bovendien kosten hoger brandstofverbruik en snellere slijtage van de banden de automobilist ook gewoon geld.

De sociaal onderneming Band op Spanning, Jaarbeurs, gemeente Utrecht en SW-bedrijf UW hebben de handen ineengeslagen om hier iets aan te doen. Deelnemers aan het UW-werkproject de Werktraining bieden parkerende automobilisten aan om hun bandenspanning te controleren en zo nodig op de juiste spanning te brengen. Dit gebeurt met professionele apparatuur.

Automobilisten die hieraan mee willen werken hoeven niet bij hun auto te blijven. Als zij hun auto ophalen van de parkeerplaats vinden zij een kaart onder hun ruitenwisser met daarop vermeld het resultaat van de controle en wat er is gedaan.

Deze samenwerking biedt werkervaringsplaatsen aan in totaal meer dan 50 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Automobilisten werken aldus mee aan een beter milieu, meer werk, veiliger rijden en minder kosten voor henzelf.

Bron: Banden op Spanning, UW

 

Lees ook:

Tags assigned to this article:
gemeenteonderkantparticipatiere-integratiesw