Lees hier meer over flex, flexvormen en de veranderingen in 2015

Lees hier meer over flex, flexvormen en de veranderingen in 2015

“Deze Flexpocket illustreert aan de hand van feiten en cijfers hoe de flexschil er in Nederland uitziet en toont vooral de diversiteit van flexibele arbeid. Omdat er hierover veel discussie is, is het goed dat we de getallen kennen”, aldus Mariëtte Hamer. De groei van flexibiliteit op de arbeidsmarkt spreidt zich inmiddels uit over een groot aantal verschillende flexvormen. Nog altijd wordt het politieke en maatschappelijke debat over ‘vast’ en ‘flex’ gevoerd. “Belangrijk daarbij is dat er een discussie plaatsvindt over feiten en niet over beelden”, aldus uitgever ABU.

Vandaag nam Mariëtte Hamer, voorzitter SER, het eerste exemplaar in ontvangst. De Flexpocket, uitgegeven en samengesteld door branchevereniging ABU, wil laten zien hoe de flexschil er in Nederland écht uitziet. In 2020 zal de flexschil van bedrijven uitkomen op zo’n 30%, aldus een onderzoek van TNO eerder dit jaar.

Niet de vraag óf, maar hóe we flexibiliteit organiseren

“Het is niet de vraag óf, maar hóe we flexibiliteit goed organiseren”, stelt de ABU. “Daarom hebben alle flexvormen in hun zuivere vorm hebben bestaansrecht, op voorwaarde dat ze fatsoenlijk zijn ingericht.”
Zo heeft iedere flexvorm een paragraaf ‘aandachtspunt voor verdere verduurzaming’ gekregen. Ook is voor iedere variant beschreven welke wijzigingen er in 2015 staan te wachten.

Geactualiseerd

Een belangrijke inhoudelijke reden voor de actualisatie van de Flexpocket is het verwerken van nieuwe regelgeving die voortvloeit uit de Wet werk en zekerheid en de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten. Beide hebben een grote invloed op de diverse flexvormen. Nieuw in deze uitgave is ook dat de resultaten van een breed scala aan onderzoeken naar flex zijn opgenomen. Onderzoeken die niet alleen door de ABU zijn geïnitieerd, maar onder meer ook door UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Alle flexvarianten

In de Flexpocket zijn alle feiten en cijfers op een rij gezet voor nuluren- en oproepcontracten, payrollen, zzp, contracting, uitzendwerk en tijdelijke contracten. Bij iedere flexvariant wordt onder meer beschreven wat deze inhoudt, wat het aandeel is in de totale flexibiliteit, welke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid erbij horen, waarom werkgevers en werknemers ervoor kiezen en wat de maatschappelijke waarde is van de flexvormen.

  Flexpocket 2015

Lees ook:

Tags assigned to this article:
flexHRMwerkgeverwerknemer