Financiële vergoeding stimuleert werknemers te verhuizen naar regio’s met meer werk

Financiële vergoeding stimuleert werknemers te verhuizen naar regio’s met meer werk

Financiële prikkels zijn niet het enige middel om de arbeidsmobiliteit te stimuleren. Er kan ook van andere strategieën gebruik worden gemaakt. Zo kan een invulling van de specifieke vaardigheden de kandidaat kan aanzetten om sneller in te gaan op voorstellen om te verhuizen. En ja, ‘verrassend’, mannelijke twintigers zonder relationele verplichtingen blijken het snelst bereid om voor een baan naar een andere regio te verkassen.

Het zijn conclusies van een onderzoek van wetenschappers aan de Monash University en de Deakin University ». De Australische onderzoekers onderzochten in welke mate werknemers uit andere regio’s bereid waren om hun carrière verder te zetten in Karratha in West-Australië en Emerald in Queensland, twee regionale centra die de voorbije jaren een relatief grote behoefte aan extra werknemers hadden.

Werknemers uit regio’s met een grote werkloosheid stimuleren

De resultaten van de studie kunnen volgens de wetenschappers bijdragen om werknemers uit regio’s met een grote werkloosheid te stimuleren om te verhuizen naar gebieden met een grote vraag naar extra werkkrachten.
De studie heeft volgens onderzoeksleider Chandra Shah, professor economie aan de Monash University, echter uitgewezen dat niet iedere groep een even grote bereidheid tot arbeidsmobiliteit vertoont.

Eigen woning is een rem

“De grootste bereidheid tot arbeidsmobiliteit kon worden vastgesteld bij mannelijke vrijgezellen onder de leeftijdsgrens van dertig jaar,” stipt professor Shah aan. “Ook kon een grotere bereidheid worden opgetekend bij kandidaten die op zoek waren naar een nieuwe betrekking of op de nieuwe locatie al een aantal mensen kenden.”
“Anderzijds bleek het bezit van een eigen woning een rem te zijn op de bereidheid om een carrière in een andere regio verder te zetten.” De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat de meeste kandidaten ook een opdracht met een bepaalde tijdsduur prefereerden boven een definitieve verhuizing.

Financiële afkoop

De onderzoekers stelden echter ook vast dat een aantal van de praktische bezwaren financieel kunnen worden afgekocht. Daarbij werd vastgesteld dat een extra salaris van 10.500 dollar kandidaten kon aanzetten om met een definitieve verhuizing in te stemmen.
Om vrouwen tot arbeidsmobiliteit aan te zetten zou daarentegen een extra salaris van 29.000 dollar moeten worden aangeboden, tegenover een bijkomend bedrag van 19.200 dollar voor gehuwde koppels en 25.600 dollar voor eigenaars van een woning. Er wordt aan toegevoegd dat veertigplussers meestal een grotere compensatie vragen in ruil voor een verhuizing.

Bron: Express.be »

 

Lees ook: