Antwoorden op Vragen over cursussen

Naar de homepage

Antwoorden op Vragen

Antwoorden op Vragen over cursussen

Hoe werkt jullie online cursus?

Zo ga je aan de slag!

In 2 weken tijd doorloop je 10 stappen. Je krijgt iedere werkdag een les, waar je gemiddeld 30-60 minuten aan besteedt .

De lessen krijg je digitaal, heel gemakkelijk per e-mail toegestuurd. Je kunt er dus aan werken waar en wanneer het jou uitkomt.

De lessen zijn zo kort en krachtig mogelijk. We beloven je dat ze praktisch, haalbaar en plezierig zijn. Je krijgt toegespitste kennis, korte opdrachten, superhandige invulmodellen en interessante tips en links om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Vragen en opmerkingen kun je uitwisselen via de mail (persoonlijk aan de coaches) én de online community / eigen groep op Facebook. Je ontvangt feedback en antwoorden zodat je wijzer wordt en altijd verder kunt.

Kortom: Je wordt geïnspireerd en gemotiveerd waardoor je met plezier in actie komt!

Werkt dat wel, een online cursus?

Ja dat werkt! De impact van een online training is enorm. Je bent er gedurende een aaneengesloten periode op regelmatige basis mee bezig, dat is op zichzelf al een reden waarom online trainingen zo effectief zijn. Daarnaast ga je dankzij de opdrachten, de werkvormen en de feedback actief aan de slag. En ‘het gaan doen’ is de echte garantie voor succes. Door de online community is het ook absoluut interactief en praktisch.

Ik ben starter, zijn de cursussen geschikt voor mij?

Veel onderwerpen zijn ook relevant voor starters, sommige zijn zelfs onmisbaar. Je kunt zelf kijken wat je aanspreekt en wat past bij de situatie waarin je je nu bevindt. Je kunt ook meerdere onderwerpen tegelijk starten als je nu elke dag tijd genoeg hebt.
Wil je er eerst over sparren, Mail ons hier je overwegingen (kort). We nemen dan z.s.m. contact met je op.

Ik ben werkzoekende, zijn de cursussen geschikt voor mij?

Jazeker! Sommige onderwerpen zijn speciaal voor jou gemaakt. Er zijn heel veel cursussen voor werkzoekenden, ook gratis, te vinden. De WerkMarkt Academie biedt laagdrempelige cursussen die ook echt werken. Ze helpen je concreet van weten naar doen!
Of dat jou ook echt aan nieuw werk helpt kunnen we niet beloven. Daarvoor zijn er simpelweg te weinig banen en opdrachten beschikbaar. Maar door jezelf te ontwikkelen en daar praktische stappen in te maken, kun je je kansen wel verbeteren.

Ik ben al ZZP / zelfstandig professional, zijn de cursussen geschikt voor mij?

De cursussen zijn vaak basaal van inhoud, dat wil zeggen gericht op starters. Maar wij waren aan het begin van onze zelfstandige loopbaan ook niet van alles op de hoogte en leren elke keer nog weer bij. Bovendien is kennis, weten hoe het moet, nog niet hetzelfde als het ook zó doen! Onze cursussen helpen je over die drempel heen, je gaat het ook doen!

Ik ben geen ster in leren, wat is het opleidingsniveau van de cursussen?

We maken de te leren onderwerpen zo klein mogelijk, beperken de theorie tot het noodzakelijke, geven korte opdrachten en werken stapje voor stapje toe naar het eindresultaat. Willen (motivatie) is daardoor belangrijker dan kunnen (opleidingsniveau).

Zijn de kosten fiscaal aftrekbaar?

Ja, als je ondernemer bent zeker. Alle kosten die je maakt ten behoeve van je onderneming zijn fiscaal aftrekbaar (max. 50%).
Als particulier kun je opleidingskosten aftrekken, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo is er onder meer een drempelbedrag. De kosten van onze cursussen zijn dermate laag dat je waarschijnlijk die drempel niet zult overgaan.

Ik heb niet zoveel tijd, kan ik wel meedoen?

Zeker. Dat is juist de opzet van deze cursussen. Flexibel er aan kunnen werken is een groot voordeel van onze online programma’s. Je ontvangt iedere werkdag een les. Daar staat 30-60 minuten voor gepland, maar je bepaalt zelf waar en wanneer je met de les aan de slag gaat. Lukt dat een keer niet dan heb je het weekend om in te halen. Voor de interactie met andere deelnemers is het wel belangrijk om het programma op tijd te volgen, maar het is niet verplicht.

Wanneer kan ik beginnen?

De startdatum staat bij de cursus vermeld, meestal is dat één keer per maand. Een gezamenlijke start is nodig voor de uitwisseling met andere deelnemers, het werkt beter als iedereen op dat moment met hetzelfde bezig is.

Krijg ik direct toegang tot alle lessen?

Nee, je ontvangt elke werkdag een nieuwe les (de weekenden zijn vrij). Je doet de training met andere deelnemers die op hetzelfde moment gestart zijn. In de besloten online community kun je elkaar steunen en krijg je inspiratie door de vragen en ervaringen van de andere deelnemers. Actief hieraan meedoen is niet verplicht, je mag ook alleen meekijken.

Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?

Heel zorgvuldig. Wanneer je informatie naar ons stuurt met de bedoeling daar feedback op te krijgen, wordt dat alleen met dat doel bekeken. De informatie wordt daarna verwijdert van de computer. De online community is besloten, dat wil zeggen dat je daar lid van moet worden én alleen de cursusdeelnemers en wij toegang tot de informatie hebben. Het is raadzaam om bewust om te gaan met privacygevoelige uitingen.

Wij gaan er vanuit dat jij ook zorgvuldig met onze gegevens en materialen om gaat. En met die van je mede-cursisten.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Bij elke cursus staat onderaan het deelnameformulier. Daar vul je je gegevens in – let vooral op dat je je e-mailadres correct spelt, anders wordt het moeilijk om je te bereiken (daarom vragen we je ook als extra om je telefoonnummer in te vullen). Het deelnameformulier wordt ook gebruikt om de factuur aan te maken.
Als alles klopt, klik je op de blauwe knop Verzenden. Je krijgt vervolgens binnen enkele minuten een e-mail met een bevestiging.
Nu nog betalen …

Hoe kan ik betalen?

Je kunt heel gemakkelijk betalen via I-deal (op dit moment is dat de nog de enige manier).
Na je aanmelding klik je eenvoudig op de knop BETALEN.
Je komt dan op de betaalpagina van I-Deal. Daar kun je je bank kiezen en de betaling realiseren. (Betalingen lopen via Mollie, het kan zijn dat die wordt genoemd en niet De WerkMarkt; dat is geen probleem).
Na betaling (en aanmelding) ontvang je via de mail de factuur (digitaal). Zodra we de startdatum van je cursus weten, mailen we die naar je.

Wat als ik wil annuleren?

Dat kan natuurlijk gebeuren. Je kunt ons daar altijd over mailen (re-mail je Aanmeldingsbevestiging en vertel waarom graag).

Zodra de cursus is gestart, kun je nog tot en met de tweede dag of les annuleren als het toch niet echt iets voor jou is.

Bij tijdige annulering wordt je betaling wordt zonder problemen binnen een week teruggestort.

Daarna mag je natuurlijk ook stoppen, maar krijg je geen terugbetaling.

Euh ... mijn vraag staat hier niet bij?

Geen probleem.

Klik hier om ons je vraag te mailen en je krijgt uiterlijk de volgende werkdag reactie!