De harde, succesvolle, maar ook omstreden methoden van re-integratiebedrijf WorkFast

WorkFast

Deelnemers moeten verplicht vijf keer per dag solliciteren en permanent bereikbaar zijn. Door uitkeringsgerechtigden zo dicht op de huid te zitten, wordt tachtig procent uit de uitkering geholpen, claimt WorkFast ». Het re-integratiebedrijf heeft deze harde, maar naar eigen zeggen zeer succesvolle methode bedacht om die bijstandsgerechtigden weer aan het werk te krijgen. Dertig gemeenten maken er inmiddels gebruik van.

Ruim 400.000 mensen zitten in de bijstand. Achterover leunen is er voor hen niet bij. Gemeenten treden steeds harder op tegen bijstandsgerechtigden, in een poging ze weer aan het werk te krijgen.

Succesvolle methode

WorkFast is een initiatief van David Scholtens, gestart in 2008 en inmiddels actief in 7 provincies bij een 30-tal gemeenten.
“Wij zijn sterk in het leggen van verbanden en het bedenken van creatieve oplossingen, zodat Sociale Diensten en Werkpleinen geld kunnen besparen en de doelgroepen echt geholpen zijn. Wij zijn groot geworden door onze WorkFast® methodiek. Deze zorgt er onder andere voor dat iedereen die kan werken binnen 0 – 8 weken zelf aan het werk gaat (betaald werk en dus geen subsidiebaan).”

Het regent klachten

Uit cijfers van diverse gemeenten blijkt volgens EenVandaag het succespercentage een stuk lager te liggen. Van de bijstandsgerechtigden die in Rheden aan WorkFast deelnamen was maar een derde na een jaar nog aan het werk. En de methode heeft nog een keerzijde: het regent klachten over de wijze waarop WorkFast met bijstandsgerechtigden omgaat.

Intimidatie en kleineringen

EenVandaag sprak diverse deelnemers aan WorkFast, en daaruit komt een beeld naar voren van intimidatie en kleineringen. Enkele citaten:

De methode WorkFast is breken en weer bouwen. Ik vond de hele houding respectloos. 

Ik vroeg om begrip voor  mijn omstandigheden. Mijn zoon heeft ADHD en dus behoefte aan structuur. Daarop kreeg ik te horen: ‘’Jouw kind is jouw probleem.”   

Mijn WorkFast consulent adviseerde me in Den Haag werk te gaan zoeken. Want in mijn dorp namen ze toch nooit homo’s aan. Ik wist niet wat ik hoorde.

TV-item

In EenVandaag interviews met twee WorkFast-deelnemers, hoogleraar sociale zekerheidsrecht Gijsbert Vonk en WorkFast-directeur David Scholtens. In de studio reageert Tweede Kamerlid van de SP, Sadet Karabulut.

sitestat


Lees ook: