Clustermanager Participatie Eindhoven

vacature21

VACATURE – Neos in Eindhoven zoekt een Clustermanager Participatie. Als Clustermanager Participatie bent u integraal verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van het clusterbeleid en het aansturen van het Cluster Participatie zodanig dat het spanningsveld tussen de maatschappelijke vraag, de cliëntvraag en het in- en externe aanbod optimaal is benut. Het Cluster Participatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle vormen van begeleid wonen, financiële dienstverlening, werk, re-integratie en activering en bestaat uit 55 FTE. 

Neos is een professionele en daadkrachtige organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak van huiselijk geweld. Zij bieden zorg, opvang en begeleiding voor mensen en kwetsbare gezinnen in moeilijke en problematische situaties. Daarnaast wordt een veilige opvang geboden aan bedreigde vrouwen en kinderen als gevolg van huiselijk geweld. Zij organiseren samen met cliënten oplossingen en ondersteunen hen naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Met circa 325 medewerkers is Neos een slagvaardige organisatie met een groot netwerk en een diversiteit aan samenwerkingsverbanden. Het aanbod bestaat uit uiteenlopende voorzieningen en diensten op het gebied van 24-uurs verblijf, wonen, werken en participatie. Deze dienstverlening kan in elke gewenste combinatie worden ingezet.
Neos heeft het werkproces geordend rondom 3 clusters van gelijksoortige activiteiten: het cluster Regie, het cluster Opvang en Verblijf en het cluster Participatie. Door het aanstaande vertrek van de huidige manager is de vacature van Clustermanager Participatie ontstaan.

Functieprofiel

Als Clustermanager Participatie bent u integraal verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van het clusterbeleid en het aansturen van het Cluster Participatie zodanig dat het spanningsveld tussen de maatschappelijke vraag, de cliëntvraag en het in- en externe aanbod optimaal is benut. Het Cluster Participatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle vormen van begeleid wonen, financiële dienstverlening, werk, re-integratie en activering en bestaat uit 55 FTE. U geeft direct leiding aan 2 teamleiders. U bent verantwoordelijk voor een optimale bedrijfsvoering en u draagt zorg voor het opbouwen en beheren van relevante interne en externe netwerken. Vanuit uw managementrol levert u een bijdrage aan het strategisch beleid van de organisatie en u maakt onderdeel uit van het managementteam. U fungeert als volwaardig sparringpartner voor de Raad van Bestuur.
Belangrijke thema’s voor het cluster zijn op dit moment: verbinding en transitie van werkzaamheden in relatie tot sociale wijkteams, het vergroten van de kansen op passend werk voor cliënten onder andere door een verdere professionalisering van de dienstverlening en het optimaal benutten van samenwerkingsrelaties.

Functievereisten

We verwachten een academisch werk- en denkniveau en kennis van en ervaring met organisatie- en cultuurveranderingen. U heeft kennis van en inzicht in de relevante aspecten van de zorginhoudelijke en bedrijfsmatige beleidsterreinen binnen het cluster. U heeft aantoonbare ervaring met het opzetten en onderhouden van relevante interne en externe contacten. Van nature bent u in staat om medewerkers te inspireren, te binden en te motiveren in een complexe en veranderende omgeving.
Als clustermanager voelt u zich verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de resultaatgerichtheid en de effectiviteit van het cluster en bent u kwaliteitsbewust en markt- en innovatiegericht. En tot slot vinden wij het van groot belang dat u affiniteit heeft met de doelgroep en de doelstellingen van de organisatie.

Aanbod

Een uitdagende en afwisselende functie in een plezierige en dynamische werkomgeving. Het betreft een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar onbepaalde tijd. Een fulltime functie voor 36 uur per week. Salariëring conform schaal 12, CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (max € 5.072,-). De inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding.

Meer informatie

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://www.funktiemediair.nl/content/vacatures/akk/clustermanagerparticipatie.xml”]

 


 

Lees ook: