Casemanager bij Slachtofferhulp Nederland in Zwolle

vacature_mensen_10

VACATURE –  Slachtofferhulp Nederland heeft een vacature voor Casemanager voor 32 uur in Zwolle. De casemanagers zijn verantwoordelijk voor directe, zo nodig intensieve en langdurige ondersteuning en begeleiding van slachtoffers van ernstige gewelds- en zedendelicten (EGZ) en nabestaanden van slachtoffers van levensdelicten (LD).

Als Casemanager behartigt u de belangen van nabestaanden van moord en doodslag en slachtoffers van ernstige gewelds -en zedendelicten. De slachtoffers en nabestaanden worden veelal geconfronteerd met een veelheid aan gevolgen op diverse terreinen, zoals lichamelijk letsel, psychisch letsel, blijvende lichamelijke beperkingen, financiële problemen, belemmeringen met betrekking tot werk, studie of zorg, materiële en immateriële schade en vaak een strafrechtelijke procedure.
Na een melding gaat u, afhankelijk van de case, naar het slachtoffer en/of nabestaanden toe. U verricht de eerste opvang en bekijkt welke stappen er genomen moeten worden. Voor de direct betrokkenen (de eerste ring) bent u dé contactpersoon namens Slachtofferhulp Nederland.
Afhankelijk van de behoeften en mogelijkheden van de slachtoffers en nabestaanden ondersteunt u hen bij een breed scala aan praktische regelzaken. U informeert hen over alle zaken die op hun pad kunnen komen en geeft advies hoe hier mee om te gaan.
U blijft zolang als noodzakelijk betrokken bij een case totdat het contact afgebouwd kan worden en eventuele andere instanties de begeleiding over kunnen nemen. U werkt nauw samen met de familieagent of rechercheur van politie en de andere ketenpartners, betrokken bij de case. U initieert en/of monitort de betrokkenheid van hulpverlenende instanties en andere betrokkenen.
Met name op het gebied van juridische dienstverlening informeert, begeleidt en ondersteunt u de slachtoffers en nabestaanden langdurig. Ook signaleert u ontwikkelingen die in het belang zijn van de doelgroep, informeert de nabestaanden hierover en draagt bij aan de ontwikkeling van de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland.

Als Casemanager ressorteert u onder de teamleider Casemanagement.
Het volgen van een op de functie gerichte training is verplicht.
Het deelnemen aan werkoverleg en intervisiebijeenkomsten is verplicht, terwijl supervisie tot de mogelijkheden behoort.

Functie-eisen

  • U beschikt over een afgeronde relevante Hbo-opleiding (bij voorkeur Sociaal Juridische Dienstverlening of Maatschappelijk Werk) aangevuld met functiegerichte trainingen op het gebied van psychosociale hulpverlening;
  • U heeft ervaring met één op één cliëntcontact. Bij voorkeur ervaring met de doelgroep, dan wel affiniteit met de doelgroep;
  • U heeft kennis van het strafrecht en het civiele recht;
  • U heeft de training spreekrecht gevolgd of bent bereid deze trainingen te volgen;
  • U beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;U beschikt over een flexibele instelling en kunt zich staande houden in stressvolle en emotionele situaties;
  • U bent bereid om taakaccenten te vervullen;
  • U bent bereid om te reizen en u heeft de beschikking over een auto;
  • U bent bereikbaar en/of beschikbaar buiten kantoortijden gedurende de momenten die in overleg met cliënt en/of leidinggevende zijn afgesproken.Het aantal contracturen per week is een gemiddelde en kan per week variëren. U bent op flexibele tijden beschikbaar voor de organisatie (ook ’s avonds en in het weekend).

Meer informatie

 

[maxbutton id=”1″ url=”http://www.slachtofferhulp.nl/Werken-bij/Betaalde-vacatures/Vacature-casemanager-bij-Slachtofferhulp-Nederland/”]

 


WACHT!
Abonneer je nu eerst nog even op de gratis nieuwsbrief
met de meest actuele vacatures in de werkbranche!

Vacature e-mail nieuwsbrief aanmelden


Lees ook: