Boegbeeld gezocht voor “het nieuwe denken over 50+ en werk”

Boegbeeld gezocht voor “het nieuwe denken over 50+ en werk”

50-plussers blijven te ver achter nu de werkloosheid afneemt. Minister Asscher wil daar samen met werkgevers en werknemers meer aan gaan doen: “Concrete maatregelen afspreken waardoor meer langdurig werkloze ouderen aan de slag kunnen.” En een boegbeeld om negatieve opvattingen over oudere werknemers te bestrijden graag, vraagt de Tweede Kamer.

Asscher schrijft aan de Tweede Kamer dat er meer nodig is dat tot nu toe gebeurt. Hij denkt daarbij onder andere aan netwerkbijeenkomsten, sollicitatietrainingen en scholingsbonnen.

Dat lijkt allemaal niet nieuw en het is dan ook de vraag of we het daar mee gaan redden. “Het roer moet radicaal om. Netwerkbijeenkomsten, sollicitatietrainingen en scholingsbonnen, allemaal leuk en prima maar de praktijk leert dat de werkgever gewoon geen 50+ uitnodigt. Nee het gaat om overtuigen van werkgevers dat 50+ gewoon vele malen effectiever werkt”, aldus een reactie van een lezer.

Ook Asscher vindt het cruciaal dat er anders gaat worden gedacht over ouderen op de arbeidsmarkt. Hij wil dat het normaal wordt om oudere werknemers aan te nemen. Veel werkgevers nemen nu toch liever jongere arbeidskrachten aan. Die zouden goedkoper en minder vaak ziek zijn.

De Tweede Kamer heeft de minister gevraagd een boegbeeld aan te stellen om negatieve opvattingen over oudere werknemers te bestrijden. Daarmee is Asscher bezig. Hij zal het de Kamer laten weten als hij de kandidaat heeft gevonden die het gezicht wordt van “het nieuwe denken” over ouderen op de arbeidsmarkt.

Bron: Rijksoverheid, nu.nl

 

Lees ook: