Bedrijven gaan slim ondernemen als ze Wajongers inzetten

wajongwerkt

In het sociaal akkoord is afgesproken dat werkgevers tot 2026 honderdduizend extra banen genereren voor mensen met een arbeidsbeperking, die niet zelfstandig het wettelijk minimumloon bij elkaar kunnen verdienen. “Hoewel 33 procent van de werkgevers wel een Wajonger in dienst wil nemen, heeft slechts 5 procent dat ook daadwerkelijk gedaan”, aldus André Timmermans. De algemeen directeur van UWV Werkbedrijf denkt dat meer voorlichting dit gat deels moet dichten. “Bedrijven gaan zo inzien dat ze slim ondernemen als ze de expertise van Wajongers inzetten.”

Vorig jaar heeft UWV zo’n 6.500 Wajongers aan een baan geholpen, richting 2015 moeten dat er 10.000 per jaar zijn. “Dat moet lukken als de arbeidsmarkt aantrekt”, verwacht Timmermans.

Loondispensatie

Voor een werkgever is het in dienst nemen van een Wajonger financieel aantrekkelijk door loondispensatie. “Het verschil tussen de loonwaarde en de productiewaarde wordt bijgelegd”, vertelt Timmermans. Het loon van de Wajonger, die soms minder aankan dan andere werknemers, wordt door UWV aangevuld tot het inkomen dat deze ontving voordat hij aan de slag ging.

Bij UWV terecht 

“We zijn bezig alle Wajongers die kunnen werken in kaart te brengen.” Dat doet de organisatie op haar vacaturesite Werk.nl, waar cv’s van Wajongers te vinden zijn. Werkgevers kunnen bij UWV bovendien terecht voor adviezen en ondersteuning.

Bron: Nuzakelijk.nl


Lees ook: