Arbeidsdeskundige AMC Amsterdam

VACATURE – Het AMC heeft een vacature voor Arbeidsdeskundige. Het AMC heeft de regie over het re-integratiemanagement neergelegd bij de leidinggevenden (casemanagers). Als arbeidsdeskundige treedt u op als onafhankelijk adviseur en doet dit in samenwerking met de bedrijfsartsen en andere Arbo en HR professionals. U neemt zo nodig deel aan het Sociaal Medisch Team overleg. U levert een bijdrage aan het terugdringen en voorkomen van langdurig verzuim wegens ziekte door op werknemersniveau te zoeken naar een passende oplossing (door het opstellen van rapportages obv functiemogelijkhedenlijst van de bedrijfsarts) en door op werkgeversniveau mee te denken over beleid.

Hiermee geeft u mede vorm aan een verantwoord AMC re-integratiebeleid. U doet (werkplek) onderzoek, adviseert werknemer en casemanager over de te plegen re-integratie inspanning van langdurig zieke werknemer. Daarnaast bent u in uw functie liaison tussen het AMC en het UWV m.b.t. langdurig verzuim en bewaakt u samen met de leidinggevende en bedrijfsarts de juiste procesgang van de langdurige verzuimdossiers. In voorkomende gevallen adviseert u de leidinggevende over de haalbaarheid van bezwaar en beroep bij het UWV en bent u bereid om voorlichting te geven over de regelgeving over de UWV in- en uitstroom.

Functie-eisen

  • U bent klant en resultaatgericht in uw optreden, communicatief vaardig en analytisch. In uw aanpak bent u proactief, kunt u goed plannen en organiseren en bezit u organisatiesensitiviteit. Wij vragen:
  • Ruime ervaring in de functie van arbeidsdeskundige en het beoordelen van belasting / belastbaarheid
  • Afgeronde opleiding als arbeidsdeskundige en geldige registratie SRA en certificatie (Hobéon SKO)
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving waaronder WIA, ZW en Arbo
  • Bekendheid met UWV procedures in de gezondheidszorg.

Bedrijfsprofiel

Het AMC is meer dan een ziekenhuis alleen. Het is een wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs zijn geïntegreerd, en waarin het altijd om mensen draait. Een academische wereld vol mogelijkheden voor talenten die een plek zoeken om te excelleren. Groot denken. Durven dromen, Internationaal samenwerken. En je nooit laten beperken door ‘kan niet’ of ‘lukt toch niet’. Dát is de mentaliteit in het AMC.

Als arbeidsdeskundige komt u in dienst van de Arbodienst AMC, die functioneert als een interne arbodienst voor het AMC, de Universiteit van Amsterdam en meerdere aan het AMC gelieerde instituten.

[maxbutton id=”1″ url=”http://www.amc.nl/web/Het-AMC/Werken-in-het-AMC/Vacatures/Vacatureoverzicht/Arbeidsdeskundige.htm”]

 


Lees ook:

Tags assigned to this article:
AMCAmsterdamarbeidsdeskundigevacaturewerkmarkt