25 banen voor Wajongers bij kringloopbedrijven, nog 175 te gaan

25 banen voor Wajongers bij kringloopbedrijven, nog 175 te gaan

Gemiddeld in elke kringloopwinkel een Wajonger aan het werk. Dat moet in twee jaar tijd 200 werkplekken opleveren, zo is de afspraak tussen UWV en de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. En het werkt, zeggen beide partijen, want sinds het najaar zijn al 25 werkzoekenden met een Wajong-uitkering aan het werk geholpen.

Bij de branchevereniging voor kringloopbedrijven (BKN) zijn 70 bedrijven aangesloten met 200 winkels verspreid over Nederland. Momenteel zijn er op diverse afdelingen en op alle niveaus Wajongers aan de slag binnen de bedrijven: van magazijnmedewerker tot bedrijfsleider en van telefonist(e) tot kassier/kassière. Ze krijgen goede begeleiding op de werkvloer en worden (bij-)geschoold waar nodig.

Stimuleren van sociaal ondernemerschap

BKN spant zich in om de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder haar leden te vergroten, aldus directeur Leonie Reinders: ‘Wij doen meer dan het hergebruiken van producten en materialen. Als branchevereniging stimuleren wij het sociaal ondernemerschap bij onze leden. Onze leden creëren werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door werkzoekenden met een arbeidsbeperking kansen te bieden. Door de samenwerking met UWV kunnen we onze leden ook daadwerkelijk ondersteunen bij het realiseren van deze gezamenlijke ambitie’.

Steeds meer goede initiatieven

Tof Thissen, directeur Werkbedrijf van UWV: ‘Het is goed om te zien dat ook brancheverenigingen een belangrijke aanjager kunnen zijn voor het stimuleren van sociaal ondernemerschap. Ik zie steeds meer goede initiatieven om mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Daar is deze nieuwe samenwerking een prachtig voorbeeld van’.

 

Lees ook:

Tags assigned to this article:
onderkantparticipatiewajongwerkgelegenheid